Limoncello Tiramisù

Limoncello Tiramisù
Limoncello Tiramisù może być tylko napój szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 501 kalorii, 9g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, ladyfingers, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Limoncello Tiramisu, Limoncello Pound Cake w / Meyer Lemon Curd Filling & kozi ser, tymianek i lukier Limoncello, oraz Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wlać wystarczającą ilość wody do podwójnej miski kotła, aby poziom wody był tuż poniżej dna miski mieszającej, gdy siedzi na patelni. Oddzielić jajka, wkładając żółtka do dużej miski podwójnego kotła, a białka do innej miski ze stali nierdzewnej do ubijania ręcznie lub za pomocą miksera elektrycznego.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
PatelniaPatelnia
2
Usuń skórkę z dwóch lub więcej cytryn, za pomocą drobnej tarki, aby uzyskać 2 łyżki skórki. Wycisnąć i odcedzić sok z tych i innych cytryn, aby uzyskać 3/4 szklanki świeżego soku z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CytrynaCytryna
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TarkaTarka
3
Aby podstawa do tiramisù, podgrzać wodę w podwójnym kotle do stałego gotowania na wolnym ogniu. Z ognia ubić żółtka z 1/4 szklanki cukru i ± szklanki limoncello, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
LimoncelloLimoncello
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
WodaWoda
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
4
Ustaw miskę na gotującej się wodzie i stale ubijaj, często skrobając trzepaczkę po bokach i dnie miski, gdy mieszanina jajek rozszerza się i ogrzewa w spienioną gąbkę, 5 minut lub dłużej. Gdy gąbka zgęstnieje na tyle, aby utworzyć wstążkę, gdy spadnie na powierzchnię, zdejmij miskę z podwójnej patelni i pozostaw do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
PatelniaPatelnia
5
W międzyczasie wlać pozostałą filiżankę limoncello, cały sok z cytryny, 1 szklankę wody i 1/2 szklanki cukru w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
LimoncelloLimoncello
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier i gotować przez 5 minut, odparowując alkohol.
Składniki, których będziesz potrzebować
AlkoholAlkohol
CukierCukier
7
Niech syrop ostygnie całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
8
W innej dużej misce wymieszaj mascarpone drewnianą łyżką, aby zmiękł, a następnie wrzuć startą skórkę cytrynową i ubijaj, aż będzie lekko i kremowo. Ubij białka z pozostałą 1/4 szklanki cukru, ręcznie lub maszynowo, aż utrzyma umiarkowanie jędrne szczyty. Gdy gotowana gąbka limoncello (lub zabaglione) jest schłodzona, zeskrobać około jednej trzeciej na mascarpone i złożyć ją dużą gumową szpatułką. Fold w pozostałej części zabaglione w dwóch lub trzech dodatkach. Teraz Złóż ubite białka w kilku dodatkach, aż krem limoncello-mascarpone będzie lekki i równomiernie wymieszany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
LimoncelloLimoncello
MascarponeMascarpone
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
SzpatułkaSzpatułka
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
9
Wlać trochę schłodzonego syropu, nie głębiej niż 1/4 cala, do płytkiej patelni w celu zwilżenia ladyfingers (savoiardi). Pojedynczo, rozwałkuj ladyfinger w syropie i umieść go w zapiekance lub naczyniu do pieczenia. Zwilż każde ciastko krótko—jeśli wchłonie za dużo syropu, rozpadnie się. Ułóż zwilżone ladyfingers w schludnych, ciasnych rzędach, całkowicie wypełniając dno patelni. Powinieneś być w stanie zmieścić około dwudziestu ladyfingers w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietanąKupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietaną
Pliki CookiePliki Cookie
SyropSyrop
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
10
Połowę kremu limoncello-mascarpone miarka na ladyfingers, i wygładzić, aby wypełnić patelnię i przykryć je. Zanurz i ułóż drugą warstwę ladyfingers na patelni i przykryj ją całkowicie pozostałą częścią kremu. Krem wygładzić szpatułką, a tiramisu uszczelnić szczelnie folią. Przed podaniem przechowywać w lodówce przez 6 godzin (lub do 2 dni) lub włożyć do zamrażarki na 2 godziny. Aby służyć, pokroić porcje tiramisù w dowolnym rozmiarze chcesz, i podnieść każdy z patelni na talerze deserowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietanąKupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietaną
LimoncelloLimoncello
MascarponeMascarpone
KremKrem
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
2 Szklanki Pokruszonej Mieszanki Nadzienia Ziołowego2 Szklanki Pokruszonej Mieszanki Nadzienia Ziołowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
11
Lidia Bastianich jest gospodarzem niezwykle popularnego programu PBS "Lidia' s Italian-American kitchen " i właścicielem restauracji w Nowym Jorku, Kansas City i Pittsburghu. Również autorka włoskiego stołu Lidii i kuchni włosko-amerykańskiej Lidii, mieszka w Douglaston w Nowym Jorku. Dziennikarstwo Jaya Jacoba pojawiło się w wielu czasopismach krajowych.Z Wydania Trade Paperback.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn