Limoncello Tiramisù
Limoncello Tiramisù może być tylko napój szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 501 kalorii, 9g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, ladyfingers, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Limoncello Tiramisu, Limoncello Pound Cake w / Meyer Lemon Curd Filling & kozi ser, tymianek i lukier Limoncello, oraz Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać wystarczającą ilość wody do podwójnej miski kotła, aby poziom wody był tuż poniżej dna miski mieszającej, gdy siedzi na patelni. Oddzielić jajka, wkładając żółtka do dużej miski podwójnego kotła, a białka do innej miski ze stali nierdzewnej do ubijania ręcznie lub za pomocą miksera elektrycznego.
Usuń skórkę z dwóch lub więcej cytryn, za pomocą drobnej tarki, aby uzyskać 2 łyżki skórki. Wycisnąć i odcedzić sok z tych i innych cytryn, aby uzyskać 3/4 szklanki świeżego soku z cytryny.
Aby podstawa do tiramisù, podgrzać wodę w podwójnym kotle do stałego gotowania na wolnym ogniu. Z ognia ubić żółtka z 1/4 szklanki cukru i ± szklanki limoncello, aż dobrze wymieszane.
Ustaw miskę na gotującej się wodzie i stale ubijaj, często skrobając trzepaczkę po bokach i dnie miski, gdy mieszanina jajek rozszerza się i ogrzewa w spienioną gąbkę, 5 minut lub dłużej. Gdy gąbka zgęstnieje na tyle, aby utworzyć wstążkę, gdy spadnie na powierzchnię, zdejmij miskę z podwójnej patelni i pozostaw do ostygnięcia.
W międzyczasie wlać pozostałą filiżankę limoncello, cały sok z cytryny, 1 szklankę wody i 1/2 szklanki cukru w rondlu.
Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier i gotować przez 5 minut, odparowując alkohol.
Niech syrop ostygnie całkowicie.
W innej dużej misce wymieszaj mascarpone drewnianą łyżką, aby zmiękł, a następnie wrzuć startą skórkę cytrynową i ubijaj, aż będzie lekko i kremowo. Ubij białka z pozostałą 1/4 szklanki cukru, ręcznie lub maszynowo, aż utrzyma umiarkowanie jędrne szczyty. Gdy gotowana gąbka limoncello (lub zabaglione) jest schłodzona, zeskrobać około jednej trzeciej na mascarpone i złożyć ją dużą gumową szpatułką. Fold w pozostałej części zabaglione w dwóch lub trzech dodatkach. Teraz Złóż ubite białka w kilku dodatkach, aż krem limoncello-mascarpone będzie lekki i równomiernie wymieszany.
Wlać trochę schłodzonego syropu, nie głębiej niż 1/4 cala, do płytkiej patelni w celu zwilżenia ladyfingers (savoiardi). Pojedynczo, rozwałkuj ladyfinger w syropie i umieść go w zapiekance lub naczyniu do pieczenia. Zwilż każde ciastko krótko—jeśli wchłonie za dużo syropu, rozpadnie się. Ułóż zwilżone ladyfingers w schludnych, ciasnych rzędach, całkowicie wypełniając dno patelni. Powinieneś być w stanie zmieścić około dwudziestu ladyfingers w jednej warstwie.
Połowę kremu limoncello-mascarpone miarka na ladyfingers, i wygładzić, aby wypełnić patelnię i przykryć je. Zanurz i ułóż drugą warstwę ladyfingers na patelni i przykryj ją całkowicie pozostałą częścią kremu. Krem wygładzić szpatułką, a tiramisu uszczelnić szczelnie folią. Przed podaniem przechowywać w lodówce przez 6 godzin (lub do 2 dni) lub włożyć do zamrażarki na 2 godziny. Aby służyć, pokroić porcje tiramisù w dowolnym rozmiarze chcesz, i podnieść każdy z patelni na talerze deserowe.
Lidia Bastianich jest gospodarzem niezwykle popularnego programu PBS "Lidia' s Italian-American kitchen " i właścicielem restauracji w Nowym Jorku, Kansas City i Pittsburghu. Również autorka włoskiego stołu Lidii i kuchni włosko-amerykańskiej Lidii, mieszka w Douglaston w Nowym Jorku. Dziennikarstwo Jaya Jacoba pojawiło się w wielu czasopismach krajowych.Z Wydania Trade Paperback.