Limoncello-Sorbet miętowy ze świeżymi jeżynami
Limoncello-Sorbet miętowy ze świeżymi jeżynami wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 207 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać jeżyny, cukier, limoncello, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Ultimate Tarty Cytrynowe Z Jeżynami Limoncello, Sorbet Limoncello, oraz Anyż jeżyny gwiazdkowe z sorbetem cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Zdjąć z ognia; dodać sok z cytryny i miętę. Kryj się i wyluzuj.
Przecedzić mieszaninę soku przez sito do miski; wyrzucić ciała stałe.
Wlać mieszaninę do zamrażarki w zamrażarce do lodów; zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Łyżka sorbetu do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki; przykryć i zamrozić 1 godzinę lub do uzyskania jędrności.
Podawać z jeżynami; w razie potrzeby udekorować plasterkami cytryny.