Letnie Roladki Z Tuńczykiem
Letnie Roladki z tuńczykiem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 177 kalorii, 10g białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.33 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka stek z tuńczyka, papryka jalapeño, szalotka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest dobre. Spróbuj Letnia sałatka taty z tuńczykiem / Mac, Letnia Sałatka Z Tuńczykiem, oraz Letnie Rolki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować bułki, dokładnie opłucz ryż na sicie.
Dobrze spuścić. Doprowadzić 1 1/4 szklanki wody do wrzenia w średnim rondlu; dodać ryż. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż ciecz zostanie wchłonięta.
Wyjąć z ognia i odstawić 5 minut. Wymieszaj imbir, mirin, mielony pieprz jalapeo, szalotki, cukier, sos rybny i sól.
Połączyć sos sojowy i 1 łyżeczka cukru; szczotka na tuńczyka. Marynować w lodówce 10 minut.
Rozgrzać patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj tuńczyka na patelnię; gotować 1 1/2 protokół z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Pokroić tuńczyka na 8 (1/4-cala grubości) plastry.
Dodaj gorącą wodę do dużego, płytkiego naczynia na głębokość 1 cala.
Umieść 1 arkusz papieru ryżowego w naczyniu.
Odstawić 30 sekund lub tylko do miękkości.
Umieść arkusz na płaskiej powierzchni. Ułóż 1/4 szklanki rukoli, aby pokryć połowę arkusza, pozostawiając granicę 1/2 cala. Top z 1/3 szklanki mieszanki ryżu; rozprowadzić równomiernie. Ułóż 1 plasterek tuńczyka na ryżu. Złóż boki arkusza nad wypełnieniem; zaczynając od wypełnionej strony, zwiń galaretkę. Powtórz procedurę z pozostałymi arkuszami papieru ryżowego, rukolą, mieszaniną ryżu i tuńczykiem.
Przeciąć każdą rolkę na pół po przekątnej.
Aby przygotować sos, połącz ocet i pozostałe składniki. Ułóż 2 połówki rolki na każdym z 8 talerzy; służyć 2 1/4 SOS łyżeczki z każdej porcji.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
![Prowincja Peju Merlot]()
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah