Letnie Roladki po wietnamsku z sosem orzechowym

Letnie Roladki po wietnamsku z sosem orzechowym
Wietnamskie letnie Roladki z sosem orzechowym to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 16 porcjami. Ta przystawka ma 193 kalorie, 12g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jeśli masz kremowe masło orzechowe, Chile-pasta czosnkowa, sos hoisin, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest idealny do 4 Lipca. Jest przyniesiony przez Chow. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest solidne. Podobne przepisy to Letnie Roladki po wietnamsku z sosem orzechowym, Wietnamskie letnie Roladki z krewetkami lub Tofu, oraz Wietnamskie Roladki Sałatkowe Z Sosem Orzechowym.

Instrukcje

1
Wymieszać wszystkie składniki razem w średniej misce; odstawić.Na letnie bułki: doprowadzić średni rondel z wodą do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodaj krewetki i gotować, aż jasny różowy i tylko nieprzezroczyste, o 1 1/2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
3
Odcedzić w durszlaku i uruchomić pod zimną wodą, aż ostygnie. Poklepać krewetki na sucho ręcznikami papierowymi i położyć na desce do krojenia.Trzymając nóż równolegle do deski do krojenia, połów każdej krewetki poziomo.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4
Umieścić w średniej misce, przykryć folią i przechowywać w lodówce.Ugotuj makaron ryżowy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Odcedzić i odstawić.
6
Umieść wszystkie składniki w oddzielnych pojemnikach i ułóż je w następującej kolejności wokół powierzchni roboczej: papier ryżowy, krewetki, makaron ryżowy, kiełki fasoli, mięta, bazylia, kolendra, serrano (jeśli używasz), ogórek, szalotki i sałata.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
7
Umieść czysty, wilgotny ręcznik kuchenny na powierzchni roboczej. Napełnij średnią patelnię lub szerokie, płytkie naczynie wystarczająco duże, aby pomieścić papier ryżowy z gorącą wodą z kranu. Pracując z 1 owijką na raz, całkowicie zanurz owijkę, aż będzie miękka i giętka, około 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Wyjmij opakowanie z wody i umieść je na ręczniku.Praca szybko, lay 3 połówki krewetek w rzędzie, wyciąć bok do góry, tuż nad środkiem owijki, pozostawiając około 1 cal miejsca na każdej stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
9
Warstwa skąpe 1/4 szklanki makaronu ryżowego nad krewetkami, a następnie kilka kiełków fasoli, 2 z liści mięty, 2 z liści bazylii, 1 gałązka kolendry, i 2 kawałki serrano, Jeśli za pomocą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
10
Umieść 4 kije ogórkowe i 2 kawałki scallion po obu stronach stosu makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
11
Zwiń jeden kawałek sałaty w kształt cygara i umieść go na stosie makaronu. Złóż dolną połowę owijki z papieru ryżowego na nadzieniu. Trzymając całość mocno na miejscu, złóż boki owijki. Następnie, naciskając mocno w dół, aby utrzymać fałdy na miejscu, zwiń całą owijkę poziomo od dołu do góry. Obróć rolkę tak, że szew twarze w dół i rząd twarze krewetek w górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
12
Umieść go na obramowanej blasze do pieczenia i przykryj luźno folią. Powtórz z pozostałymi opakowaniami i nadzieniami. Pozostaw 3/4 cala między każdą letnią rolką na arkuszu, aby nie sklejały się ze sobą i w razie potrzeby wymień wodę na patelni lub naczyniu gorącą wodą z kranu. Jeśli nie podasz natychmiast, przechowuj letnie rolki szczelnie przykryte folią w temperaturze pokojowej do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
13
Podawać z sosem orzechowym do zanurzenia.Parowanie napojów: Thomas Fogarty Monterey Gewürztraminer, Kalifornia. Gewürztraminery mogą być doskonałymi winami spożywczymi, o ile nie są zbyt mocno perfumowane i kwiatowe. Dlatego dobrze jest wybrać Gewürz z nowego świata zamiast Alzackiego. To wino z centralnego wybrzeża Kalifornii ma piękne smaki imbiru, białych kwiatów i liczi, które tworzą przyjemną folię dla tych letnich bułek.
Składniki, których będziesz potrzebować
GewurztraminerGewurztraminer
Sos OrzechowySos Orzechowy
Puszka Brzoskwiń, OdsączonychPuszka Brzoskwiń, Odsączonych
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
3 Uncje Likieru Liczi (zalecane: Marka Soho)3 Uncje Likieru Liczi (zalecane: Marka Soho)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego

Składniki

8Liście sałaty Bibb, pokrojone na półLiście sałaty Bibb, pokrojone na pół2(może być lub przeglądać)chile-pasta czosnkowachile-pasta czosnkowa16smallsświeże gałązki kolendryświeże gałązki kolendry1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkinaturalne kremowe masło orzechowenaturalne kremowe masło orzechowe1( bakłażany)Ogórek angielski, obrany i pokrojony w 1/4 na 1/4-2-1/2-kije caloweOgórek angielski, obrany i pokrojony w 1/4 na 1/4-2-1/2-kije calowe321 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejświeże liście mięty (z ok. 1 pęczka)świeże liście mięty (z ok. 1 pęczka)1( bakłażany)ząbek czosnku, tłuczony na pastęząbek czosnku, tłuczony na pastę1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)barwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania3(zima)sos hoisinsos hoisin2(zima)świeżo wyciśnięty sok z limonki (z około 1 1/2 średnich limonek)świeżo wyciśnięty sok z limonki (z około 1 1/2 średnich limonek)85Orzechy dowolne (posiekane)filiżanka kiełków fasoli mung (ofiliżanka kiełków fasoli mung (o256Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożony16 (8-1 / 2-calowych) okrągłych papierowych opakowań ryżowych16 (8-1 / 2-calowych) okrągłych papierowych opakowań ryżowych113Orzechy dowolne (posiekane)makaron z suszonym ryżem lub wermiszel ryżowymakaron z suszonym ryżem lub wermiszel ryżowy31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejszalotki, ćwiartowane wzdłuż, a następnie cięte w poprzek na 2-1 / 2-calowe kawałki (tylko białe i jasnozielone części)szalotki, ćwiartowane wzdłuż, a następnie cięte w poprzek na 2-1 / 2-calowe kawałki (tylko białe i jasnozielone części)2Serrano chiles, łodygi, połówki, nasiona usunięte, i cienko pokrojone wzdłuż na 32 kawałki (opcjonalnie)Serrano chiles, łodygi, połówki, nasiona usunięte, i cienko pokrojone wzdłuż na 32 kawałki (opcjonalnie)1(może być lub przeglądać)prażony olej sezamowyprażony olej sezamowy454Orzechy dowolne (posiekane)24 średnie krewetki (o, obrane i deveined24 średnie krewetki (o, obrane i deveined5(może być lub przeglądać)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych32świeża bazylia lub liście bazylii tajskiejświeża bazylia lub liście bazylii tajskiej796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia13
Magazyn