Letnie Roladki po wietnamsku z sosem orzechowym

Letnie Roladki po wietnamsku z sosem orzechowym
Wietnamskie letnie Roladki z sosem orzechowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 193 kalorie, 12g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16 i kosztuje $1.18 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz krewetki, Serrano chiles, ogórek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Wietnamskie letnie Roladki z krewetkami lub Tofu, Wietnamskie Roladki Sałatkowe Z Sosem Orzechowym, oraz Wietnamskie Roladki sałatkowe z sosem orzechowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do sosu orzechowego:1
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OrzechowySos Orzechowy
2
Wymieszać wszystkie składniki razem w średniej misce; odstawić.Na letnie bułki: 1branie średniego rondla z wodą do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dodaj krewetki i gotować, aż jasny różowy i tylko nieprzezroczyste, o 1 1/2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
4
Odcedzić w durszlaku i uruchomić pod zimną wodą, aż ostygnie. Poklepać krewetki na sucho ręcznikami papierowymi i położyć na desce do krojenia.2 trzymając nóż równolegle do deski do krojenia, połów każdej krewetki poziomo.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
DurszlakDurszlak
NóżNóż
5
Umieścić w średniej misce, przykryć folią i przechowywać w lodówce. 3 ugotuj makaron ryżowy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Odcedzić i odstawić.4
7
Umieść wszystkie składniki w oddzielnych pojemnikach i ułóż je w następującej kolejności wokół powierzchni roboczej: papier ryżowy, krewetki, makaron ryżowy, kiełki fasoli, mięta, bazylia, kolendra, serrano (jeśli używasz), ogórek, szalotki i sałata.5
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki FasoliKiełki Fasoli
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
Zielona CebulaZielona Cebula
KolendraKolendra
OgórekOgórek
SałataSałata
KrewetkiKrewetki
BazyliaBazylia
MiętaMięta
8
Umieść czysty, wilgotny ręcznik kuchenny na powierzchni roboczej. Napełnij średnią patelnię lub szerokie, płytkie naczynie wystarczająco duże, aby pomieścić papier ryżowy z gorącą wodą z kranu. Pracując z 1 owijką na raz, całkowicie zanurz owijkę, aż będzie miękka i giętka, około 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
PatelniaPatelnia
9
Wyjmij opakowanie z wody i umieść je na ręczniku.6Working szybko, położyć 3 połówki krewetek w rzędzie, wyciąć bok do góry, tuż nad środkiem owijki, pozostawiając około 1 cala miejsca z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
WodaWoda
10
Warstwa skąpe 1/4 szklanki makaronu ryżowego nad krewetkami, a następnie kilka kiełków fasoli, 2 z liści mięty, 2 z liści bazylii, 1 gałązka kolendry, i 2 kawałki serrano, Jeśli za pomocą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Bazyliaświeża Bazylia
Kiełki FasoliKiełki Fasoli
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
MiętaMięta
KolendraKolendra
KrewetkiKrewetki
11
Umieść 4 kije ogórkowe i 2 kawałki scallion po obu stronach stosu makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
Zielona CebulaZielona Cebula
MakaronyMakarony
12
Zwiń jeden kawałek sałaty w kształt cygara i umieść go na stosie makaronu. 7-krotnie dolną połowę owijki papieru ryżowego nad nadzieniem. Trzymając całość mocno na miejscu, złóż boki owijki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
SałataSałata
MakaronyMakarony
RolkaRolka
13
Następnie, naciskając mocno w dół, aby utrzymać fałdy na miejscu, zwiń całą owijkę poziomo od dołu do góry. 8wróć rolkę tak, że szew twarze w dół i rząd twarze krewetek w górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
RolkaRolka
14
Umieść go na obramowanej blasze do pieczenia i przykryj luźno folią. Powtórz z pozostałymi opakowaniami i nadzieniami. Pozostaw 3/4 cala między każdą letnią rolką na arkuszu, aby nie sklejały się ze sobą i w razie potrzeby wymień wodę na patelni lub naczyniu gorącą wodą z kranu.9Jeśli nie podawać natychmiast, przechowywać letnie rolki szczelnie przykryte folią w temperaturze pokojowej do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
WodaWoda
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
PatelniaPatelnia
15
Podawać z sosem orzechowym do zanurzenia.Parowanie napojów: Thomas Fogarty Monterey Gewrztraminer, Kalifornia. Gewrztraminery mogą być doskonałymi winami spożywczymi, o ile nie są zbyt mocno perfumowane i kwiatowe. Dlatego dobrze jest wybrać gewrz z nowego świata zamiast Alzackiego. To wino z Kalifornijskiego wybrzeża środkowego ma piękne smaki imbiru, białych kwiatów i liczi, które tworzą przyjemną folię dla tych letnich bułeczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OrzechowySos Orzechowy
PijPij
ImbirImbir
LicziLiczi
RolkaRolka
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
16
Udostępnij Ten Przepis
17
Drukuj
18
E-mail
19
Zapisywanie (931)

Składniki

8Liście sałaty Bibb, pokrojone na półLiście sałaty Bibb, pokrojone na pół2(może być lub przeglądać)chile-pasta czosnkowachile-pasta czosnkowa16smallsświeże gałązki kolendryświeże gałązki kolendry1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkinaturalne kremowe masło orzechowenaturalne kremowe masło orzechowe1( bakłażany)Ogórek angielski, obrany i pokrojony w 1/4 na 1/4-2-1/2-kije caloweOgórek angielski, obrany i pokrojony w 1/4 na 1/4-2-1/2-kije calowe321 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejświeże liście mięty (z ok. 1 pęczka)świeże liście mięty (z ok. 1 pęczka)1( bakłażany)ząbek czosnku, tłuczony na pastęząbek czosnku, tłuczony na pastę1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)barwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania3(zima)sos hoisinsos hoisin2(zima)świeżo wyciśnięty sok z limonki (z około 1 1/2 średnich limonek)świeżo wyciśnięty sok z limonki (z około 1 1/2 średnich limonek)85Orzechy dowolne (posiekane)filiżanka kiełków fasoli mung (ofiliżanka kiełków fasoli mung (o256Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożony16 (8-1 / 2-calowych) okrągłych papierowych opakowań ryżowych16 (8-1 / 2-calowych) okrągłych papierowych opakowań ryżowych113Orzechy dowolne (posiekane)makaron z suszonym ryżem lub wermiszel ryżowymakaron z suszonym ryżem lub wermiszel ryżowy31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejszalotki, ćwiartowane wzdłuż, a następnie cięte w poprzek na 2-1 / 2-calowe kawałki (tylko białe i jasnozielone części)szalotki, ćwiartowane wzdłuż, a następnie cięte w poprzek na 2-1 / 2-calowe kawałki (tylko białe i jasnozielone części)2Serrano chiles, łodygi, połówki, nasiona usunięte, i cienko pokrojone wzdłuż na 32 kawałki (opcjonalnie)Serrano chiles, łodygi, połówki, nasiona usunięte, i cienko pokrojone wzdłuż na 32 kawałki (opcjonalnie)1(może być lub przeglądać)prażony olej sezamowyprażony olej sezamowy454Orzechy dowolne (posiekane)24 średnie krewetki (o, obrane i deveined24 średnie krewetki (o, obrane i deveined5(może być lub przeglądać)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych32świeża bazylia lub liście bazylii tajskiejświeża bazylia lub liście bazylii tajskiej796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia13
Magazyn