Lepka kaczka z chińską marynowaną rzodkiewką to chińskie danie główne. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 2 i kosztuje $7.65 za porcję. Jedna porcja zawiera 492 kalorie, 47g białka, oraz 20 g tłuszczu. 185 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz rzodkiewki, brązowy cukier, sos sojowy o niskiej zawartości soli i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 95%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Sticky duck-psy z posiekanym Mango slaw & Chinese crisps, Marynowane Rzodkiewki, oraz Marynowane Rzodkiewki.
Instrukcje
1
Rzodkiewki przełożyć na sito nad miską.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Posypać cukrem i 2 łyżkami soli i pozostawić na co najmniej 30 minut lub do 1 godziny. zrobić dressing, mieszając ocet, sos sojowy, brązowy cukier i chili razem, aż cukier się rozpuści. Delikatnie naciśnij rzodkiewki, aby uwolnić płyn, a następnie przełóż je do miski i zalej sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Dietetyczna Soda Kremowa
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
W przypadku kaczki wymieszaj miód, soję, wino ryżowe i ocet w małej misce. Pokroić skórkę piersi kaczki i doprawić solą, pieprzem i pięciopalczastym proszkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Kaczki
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
8 (U-12) Krewetek
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Cała Kaczka
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Rozgrzać patelnię żaroodporną i gotować kaczkę od strony skórki w dół przez 5 minut, aż uzyska złoty kolor. Odwróć, podlej mieszanką miodu i soi, a następnie włóż patelnię do piekarnika na 15-20 minut, obracając piersi kilka razy, aby polewać skórę. Pozostaw kaczkę na patelni, aby odpocząć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Cała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
W przypadku liści rzodkiewki rozgrzać olej w małym woku, dodać liście i czosnek i smażyć, aż liście po prostu zwiędną. Spryskać soją, skropić olejem sezamowym i rozsypać nasionami sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Rzodkiewki
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Szklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
7
Piersi kaczki podawać w całości lub pokrojone w plastry, z marynowanymi rzodkiewkami i smażonymi liśćmi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Kaczki
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Dry Creek Dry Chenin Blanc, wino z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.