Lemon Verbena Ice Cream
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać Lemon Verbenan lody spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 68 kalorii. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 45 i kosztuje 14 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Lato. Jeśli masz mleko, liście werbeny cytrynowej, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Muffinki Z Oliwą Z Werbeny Cytrynowej ... Z Syropem Z Werbeny Cytrynowej, Lemon Verbenan Ice Cream, oraz Lody truskawkowo-cytrynowe Werbenan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać śmietanę i mleko razem w 4 qt. trawka. Gdy płyn się zagotuje, zdejmij z ognia, dodaj liście werbeny i przykryj. Strome około 2 godzin do opracowania smaków.
Odcedzić płyn i wrócić do garnka; wyrzucić liście.
Podgrzać ciecz na dużym ogniu, aż osiągnie gotowanie na wolnym ogniu.
Żółtka i cukier ubij razem, tak jak płyn osiągnie gotowane na wolnym ogniu. Pracując w krokach co 1/2 szklanki, dodaj gorący płyn do żółtka i mieszaniny cukru, aż mieszanina będzie ciepła i konsystencji mleka.
Wlać krem do garnka i gotować na dużym ogniu, stale mieszając, aż lekko zgęstnieje, około 5 minut. Nie pozwól gotować.
Przecedzić budyń do miski i nestle w innej misce wypełnionej wodą z lodem do ostygnięcia, mieszając od czasu do czasu, aż ostygnie w dotyku.
Ubijaj budyń w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producentów. Zamrozić w hermetycznym pojemniku, aż do uzyskania twardości, około 4 godzin.