Lemon Angel Food Cake
Lemon Angel Food Cake może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na deser. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 295 kalorii. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jest idealny do Dzień Matki. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę ciasto, sól koszerna, Skórka z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Lemon Angel Food Cake Filled with Lemon Curd and Fresh Raspberry, Lemon Angel Food Cake, oraz Lemon Angel Food Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Połączyć 1/2 szklanki cukru z mąką i przesiać razem 4 razy. Odstawić.
Białka, sól i śmietanę z kamienia nazębnego umieścić w misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie trzepaczki i ubijać na dużej prędkości, aż jajka osiągną średnio jędrne szczyty, około 1 minuty. Mikser na średniej prędkości, dodać pozostałe 1 1/2 szklanki cukru, posypując go na ubitych białek.
Trzepaczka przez kilka minut, aż będzie gęsta i błyszcząca.
Ubij waniliową i cytrynową skórkę i kontynuuj ubijanie, aż będzie bardzo gęsta, około 1 minuty. Przesiać około 1/4 mieszanki mąki na białka i złożyć do ciasta za pomocą gumowej szpatułki. Kontynuuj dodawanie mąki przez czwarte przez przesiewanie i składanie, aż wszystko zostanie włączone.
Wlać ciasto do nie rozgrzanej 10-calowej patelni rurowej, wygładzić wierzch i piec przez 35 do 40 minut, aż wróci do dotyku.
Wyjmij ciasto z piekarnika i odwróć patelnię na regale chłodzącym, aż ostygnie.