Lemon & violet drizzle cake
Ciasto Lemon & violet drizzle trwa około 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Ten przepis służy 15. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 175 kalorii. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 103 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, sok z cytryny, skórkę z 1 cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Ciasto Cytrynowe Mżawka, Ciasto cytrynowe mżawka, oraz Ciasto Cytrynowe Mżawka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 180C / Gaz 4 / Wentylator piekarnik 160C. masło i wyłożyć podstawę płytkiej podłużnej blachy (około 18x28cm / 7x11in) z pergaminem do pieczenia. Przełóż wszystkie składniki ciasta do dużej miski i ubijaj przez 2-3 minuty, aż mieszanina łatwo opadnie z łyżki.
Łyżka mieszanki do puszki i wygładzić powierzchnię z tyłu łyżką.
Piec przez 30-40 minut, aż będzie złoty i jędrny w dotyku. W międzyczasie zrobić lukier: ubić sok z cytryny i cukier, równomiernie wlać mieszaninę na ciasto, gdy jest jeszcze gorące, a następnie pozostawić do ostygnięcia.
Ciasto pokroić na 15 kwadratów. Nad każdą z nich wykrystalizowana fioletowo-mimozowa kulka.