Lemon & violet drizzle cake

Lemon & violet drizzle cake
Ciasto Lemon & violet drizzle trwa około 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Ten przepis służy 15. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 175 kalorii. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 103 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, sok z cytryny, skórkę z 1 cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Ciasto Cytrynowe Mżawka, Ciasto cytrynowe mżawka, oraz Ciasto Cytrynowe Mżawka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 180C / Gaz 4 / Wentylator piekarnik 160C. masło i wyłożyć podstawę płytkiej podłużnej blachy (około 18x28cm / 7x11in) z pergaminem do pieczenia. Przełóż wszystkie składniki ciasta do dużej miski i ubijaj przez 2-3 minuty, aż mieszanina łatwo opadnie z łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Łyżka mieszanki do puszki i wygładzić powierzchnię z tyłu łyżką.
3
Piec przez 30-40 minut, aż będzie złoty i jędrny w dotyku. W międzyczasie zrobić lukier: ubić sok z cytryny i cukier, równomiernie wlać mieszaninę na ciasto, gdy jest jeszcze gorące, a następnie pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Galaretka PomarańczowaGalaretka Pomarańczowa
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Ciasto pokroić na 15 kwadratów. Nad każdą z nich wykrystalizowana fioletowo-mimozowa kulka.

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Ciasto świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia0
Magazyn