Latte Flan
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu europejskich przepisów, więc spróbuj Latte Flan. Ten przepis służy 6. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 214 kalorii, 7G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Mało kto lubi ten deser. Jeśli masz kahlua, jajka, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 18%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Flan z guawanem i serem (Flan de Guayaba y Queso), My Simple Custard Flan (Filipino Leche Flan), oraz Flan de Arroz con Leche (ryż Pudding Flan) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 1/2 szklanki cukru i wody w małym, ciężkim rondlu i gotuj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści, często mieszając. Kontynuuj gotowanie 10 minut lub do złotego koloru, stale mieszając. Natychmiast wlać do 6 (6-uncji) kubków budyniu pokrytych sprayem do gotowania, wywracając szybko, aż karmelizowany cukier pokryje dno kubków.
Połącz mleko i espresso w średnim rondlu na średnim ogniu; gotuj 5 minut lub aż espresso się rozpuści (nie gotuj).
Zdjąć z ognia; wymieszać w 1/4 szklanki cukru i Kahlua.
Połączyć jajka i białka w dużej misce; dobrze wymieszać trzepaczką. Stopniowo dodawać gorącą mieszaninę mleka do mieszaniny jaj, stale mieszając. Podzielić mieszaninę równomiernie między przygotowane kubki kremu.
Umieść filiżanki w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w 350 przez 50 minut lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Wyjąć kubki z patelni; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu. Przykryć i schłodzić co najmniej 8 godzin.
Poluzuj krawędzie kremów nożem lub gumową szpatułką.
Umieść talerz deserowy do góry nogami na każdej filiżance i odwróć kremy na talerze.
Pozostałą ilość karmelizowanego syropu skropić kremem.