Lasagne krabowa
Lasagne Krab jest przepis śródziemnomorski, który służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 1021 kalorii, 47g białka, oraz 53g tłuszczu na porcję. Na 3,52 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 87 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, mieloną gałkę muszkatołową, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest świetne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Biała Lasagne z Parmigiano Besciamella (Lasagne in Bianco ), Lasagne z karczochami (Lasagne di Carciofi), oraz Lasagne.
Instrukcje
Przełóż mleko, gałkę muszkatołową, 50 g masła i mąkę do nieprzywierającej patelni.
Podgrzać podczas ubijania lub mieszania, aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia i wymieszać śmietanę z dużą ilością przypraw. Odmierzyć 450 ml sosu i ubić do niego połowę parmezanu i jajko. Gdy ostygnie, mieszamy mięso krabowe z pozostałym sosem.
Pozostałe masło roztopić na bardzo dużej patelni lub woku, dodać pory i gotować przez około 10 minut, często mieszając, aż zmięknie i ugotuje.
Lekko nasmaruj 2 x 20 cm kwadratowe naczynia żaroodporne przycinaj arkusze lasagne, aby pasowały, jeśli potrzebujesz.
Łyżka ćwierć porów do każdego naczynia i rozprowadzić. Na wierzchu po 2 arkusze lasagne, następnie przykryć mieszaniną krabów i rozsypać kawałki ryb. Na wierzchu kolejne 2 arkusze, następnie przykryć porem i ostatnim arkuszem, a następnie sosem serowym, a następnie pozostałym parmezanem.
Zamrażanie: naczynia owinąć w kilka warstw folii spożywczej, a następnie foliować. Zużyć w ciągu 2 miesięcy. Odwilż przez noc w lodówce.
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Rozpakuj lasagnes i piecz przez 40 minut. (Świeżo wykonana wersja zajmie tyle samo czasu.)