Lasagna Grzybowa
Grzybowa Lasagna może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1089 kalorii, 33g białka, oraz 65 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.83 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, oliwę z oliwek, grzyby portobello i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Lasagne de Pollo con Champiñones (lasagne z kurczakiem i grzybami), Lasagna Grzybowa, oraz Lasagna Grzybowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191° i przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia. Gdy woda się zagotuje, dodaj makaron i gotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedzić w durszlaku, a następnie wymieszać z oliwą z oliwek, aby makaron nie sklejał się.
Wlać mleko do średniego rondla i dodać mielony czosnek. Włączyć ciepło do medium i doprowadzić do gotować. W drugim rondlu rozpuścić 1/2 szklanki (1 patyczek) masła na średnim ogniu, a następnie ubić mąkę. Włącz ciepło do niskiego poziomu i gotuj, stale ubijając, przez jedną minutę. Kontynuując ubijanie, powoli wlewaj mleko. Gdy wszystko zostało dodane i mieszanina jest gładka, dodać 1/2 łyżeczki soli, czarny pieprz i gałkę muszkatołową. Włączyć ogrzewanie do średnio-niskie i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż gruby, trzy do pięciu minut. Wyłącz ogrzewanie.
W dużej patelni ustawić na średnim ogniu, dodać dwie łyżki oliwy z oliwek i dwie łyżki masła. Wrzucić około połowy grzybów, doprawić solą i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż grzyby uwolnią trochę płynu i zaczną brązowieć.
Usunąć te grzyby i odstawić. Jeśli potrzeba więcej tłuszczu, dodaj kolejną łyżkę oliwy i masła, a pozostałe grzyby ugotuj.
Za pomocą dużej łyżki, rozprowadzić część sosu na dnie 8 przez 12-calowe naczynie do pieczenia.
Dodaj jedną warstwę makaronu lasagne, kilka łyżek sosu, 1/3 grzybów i 1/4 szklanki tartego parmezanu. Powtórz proces jeszcze dwa razy. Na koniec dodaj warstwę sosu i wierzch z 1/4 szklanki startego parmezanu.
Umieść naczynie do pieczenia w piekarniku i gotować, aż top jest rumiane i sos jest bulgotanie.
Pozwól odpocząć na kilka minut przed kopaniem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.