Lancashire hotpot
Przepis Hotpot można zrobić w około 2 godziny. To danie główne ma 884 kalorie, 48g białka, oraz 55 g tłuszczu na porcję. Na $3.97 za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jeśli masz kapanie, sos worcestershire, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Przepis ten zachwycił 1191 osób. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 100%, to danie jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Niedzielna Kolacja: Lancashire Hotpot, Lancashire Hot Pot, oraz Zupa z korzeni i fasoli Lancashire.
Instrukcje
Piekarnik do 160C / wentylator 140C / Gaz
W dużym płytkim naczyniu żaroodpornym podgrzać trochę 100 g kapiącej lub masła i porcjami dusić kawałki jagnięciny 900 g, podnieść na talerz, a następnie powtórzyć z 3 pokrojonymi i pokrojonymi w plasterki jagnięcinami.
Na patelni usmażyć 2 posiekane cebule i 4 obrane i pokrojone w plasterki marchewki, trochę bardziej kapiąc na złoty kolor.
Posypać 25 g mąki, pozostawić do gotowania przez kilka minut, wstrząsnąć 2 łyżkami sosu Worcestershire, wlać 500 ml bulionu jagnięcego lub kurczaka, a następnie doprowadzić do wrzenia.
Wymieszać duszone jagnię i nerki oraz 2 liście laurowe, a następnie wyłączyć ogień.
Na mięso ułożyć 900 g obranych i pokrojonych w plasterki ziemniaków, następnie skropić odrobiną większej ilości kapiącej.
Przykryć, następnie wstawić do piekarnika na około 1 godz., aż ziemniaki się ugotują.
Zdejmij pokrywkę, umyj ziemniaki trochę bardziej kapiące, a następnie przekręć piekarnik do brązowych ziemniaków lub zakończ pod grillem na 5-8 minut, aż brązowieje.