Lamb Calzone: Calzone di Ragusa
Jagnięcina Calzone: Calzone di Ragusa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $3.45 za porcję. Jedna porcja zawiera 744 kalorie, 41g białka, oraz 26g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz żółtko, cebulę, sól morską i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól morską, można podążać tym daniem głównym z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest niesamowite. Spróbuj Escarole Calzone: Calzone di Ricottan e Escarola, Calzone, oraz Calzone dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu 10 do 12 cali rozgrzać oliwę z oliwek, aż będzie gorąca, ale nie będzie palić.
Dodać kawałki jagnięciny i brązowy na całym.
Dodać cebulę i gotować, aż zaczną mięknąć, o 5 protokół.
Dodaj wino i pozwól mu odparować. Rozpuścić koncentrat pomidorowy w 1/2 szklanki ciepłej wody.
Dodaj rozpuszczoną pastę pomidorową do patelni. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Obniżyć ogień i niech składniki gotować na wolnym ogniu przez 20 protokół.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Tymczasem ciasto pokroić w 1/
Używając lekko posypanego mąką wałka do ciasta, rozwałkuj na 2 rundy o średnicy około 12 cali. Posmaruj wiosło solą morską.
Ułożyć 1 okrągłe ciasto na łopatce posmarowane grubą solą morską.
Po zakończeniu duszenia, łyżka 1/2 gulaszu na ciasto, które jest już na wiosło. Złóż ciasto, używając palców do zaciskania i uszczelnienia krawędzi. Nakłuć ciasto widelcem i za pomocą pędzla do ciasta umyć ubitym żółtkiem. Powtórzyć z pozostałym ciastem i dusić.
Piec na złoty kolor, około 20 do 25 protokół.
Połączyć wodę i drożdże w dużej misce i mieszać do rozpuszczenia.
Dodać sól i oliwę z oliwek i dokładnie wymieszać.
Dodać 1 szklankę mąki i wymieszać drewnianą łyżką, aby uzyskać luźne ciasto.
Dodaj jeszcze 2 szklanki mąki i mieszaj łyżką przez 2 do 3 minut, aby włączyć jak najwięcej mąki, jak to możliwe.
Ciasto ułóż ręcznie i wyłóż na obsypaną mąką deskę lub marmurową powierzchnię. Zagniataj przez 6 do 8 minut, aż uzyskasz gładkie, twarde ciasto.
Umieść ciasto w lekko naoliwionej misce i przykryj ręcznikiem. Odstawić do wyrośnięcia w najcieplejszej części kuchni na 45 minut.
Po 45 minutach pokroić wyrośnięte ciasto na 2 równe kawałki i zagnieść każdą porcję na okrągło. Przykryć ponownie i odstawić na 15 minut. Ciasto jest teraz gotowe do użycia.