Kury kornwalijskie z miodem i pomarańczą
Jeśli chcesz dodać do swojego repertuaru więcej przepisów bezglutenowych i bezmlecznych, kury kornwalijskie z miodem i pomarańczą mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 98 centów za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 270 kalorii, 20 g białka i 16 g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką kornwalijskie kury łowne, ocet, sok pomarańczowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. 23 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 48%. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj pieczone kury kornwalijskie z miodem i pomarańczą, kury kornwalijskie z pomarańczową polewą i kury kornwalijskie z pomarańczową polewą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Umieść połówki kury dziczyzny skórą do góry w brytfance o wymiarach 9 x 13 cali.
Piec kury w nagrzanym piekarniku przez 35 minut.
W małej misce wymieszaj sok pomarańczowy, miód, sos sojowy i ocet; posmaruj kury mieszanką.
Piec kury przez kolejne 5 minut i ponownie posmarować mieszanką soku pomarańczowego. Piec, aż skóra się zarumieni, a mięso nie będzie już różowe w środku, jeszcze około 10 minut.