Kury kornwalijskie z miodem i pomarańczą

Kury kornwalijskie z miodem i pomarańczą
Jeśli chcesz dodać do swojego repertuaru więcej przepisów bezglutenowych i bezmlecznych, kury kornwalijskie z miodem i pomarańczą mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 98 centów za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 270 kalorii, 20 g białka i 16 g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką kornwalijskie kury łowne, ocet, sok pomarańczowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. 23 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 48%. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj pieczone kury kornwalijskie z miodem i pomarańczą, kury kornwalijskie z pomarańczową polewą i kury kornwalijskie z pomarańczową polewą.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Umieść połówki kury dziczyzny skórą do góry w brytfance o wymiarach 9 x 13 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso Z DziczyznyMięso Z Dziczyzny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
3
Piec kury w nagrzanym piekarniku przez 35 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4
W małej misce wymieszaj sok pomarańczowy, miód, sos sojowy i ocet; posmaruj kury mieszanką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Piec kury przez kolejne 5 minut i ponownie posmarować mieszanką soku pomarańczowego. Piec, aż skóra się zarumieni, a mięso nie będzie już różowe w środku, jeszcze około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn