Kury kornwalijskie z masłem ziołowym
Kury kornwalijskie z masłem ziołowym to bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 1063 kalorie, 77g białka, oraz 81 g tłuszczu na porcję. Na 3,46 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli, tymianku, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ziołowe Pieczone Kury Kornwalijskie, Kury Z Dziczyzny Pieczonej W Ziołach, oraz Pieczone Kury Korniszonowe Nadziewane Ziołami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać wnękę każdego ptaka solą i pieprzem.
Masło, natkę pietruszki, szczypiorek, rozmaryn, tymianek i świeżą szałwię przerabiamy w maszynce wyposażonej w stalowe ostrze. Ostrożnie oddziel skórę od piersi każdego ptaka.
Rozłóż około 2 łyżki masła ziołowego między skórą a pierś każdego ptaka. Wygładzić skórę na miejscu i kratownicy.
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Natrzeć olej na ptaki i posypać solą i pieprzem. Na koniec wytrzyj suszoną szałwię równomiernie na każdym ptaku i umieść na patelni.
Piecz przez 20 minut. Zmniejsz ogień do 177°. kontynuuj pieczenie, aż soki będą jasne, gdy najgrubsza część uda zostanie przebita, o 40 więcej minut. Podlewać często sokami z patelni.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;