Kury Dziczyzny Gotowane Octem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj kur z octem w koszulkach. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.91 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 81g białka, 77 g tłuszczu, oraz w sumie 1197 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Udaj się do sklepu i podnieś łodygi selera, mąkę, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczone Kury Łowne, Cornish Game Hens, oraz Kury Z Grilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pozostawiając nienaruszoną skórę, przyciąć ptaki z widocznym tłuszczem. Doprawić obficie ze wszystkich stron solą i pieprzem; wewnątrz i na zewnątrz. Zwiąż nogi sznurkiem i podwiń skrzydła.
Rozgrzać oliwę w holenderskim piekarniku wystarczająco dużym, aby pomieścić oba ptaki.
Dodać marchew, cebula i seler i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną; o 6 protokół. Doprawić mieszankę lekko i dodać zioła, cukier i oba octy. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu około 5 minut.
Umieść ptaki w garnku piersi bok do góry.
Dodaj wystarczająco dużo wody, aby ledwo je zakryć.
Umieścić pokrywkę na garnku i gotować na wolnym ogniu, aż gotowane przez; o 25 protokół. Wyłącz ciepło i pozwól ptakom odpocząć w płynie do gotowania podczas przygotowywania sosu.W międzyczasie roztopić masło w małym rondlu.
Dodać mąkę i gotować, ubijając przez 1 minutę. Stopniowo wymieszać bulion z kurczaka i gotować na wolnym ogniu, aż będzie gładki i zagęszczony; około 3 protokół. W małych dodatkach dodać do około ½ szklanki płynu kłusowniczego z holenderskiego pieca.
Dodaj tyle płynu, aby rozrzedzić sos do pożądanej konsystencji; użyj wyroku. Zwiększyć ogień do wrzenia. Wyłączyć ogień i doprawić solą i pieprzem.
Wyjmij kurczaka z płynu do kłusowania.
Pozwól im dobrze osuszyć na stojaku, a następnie przenieś je na ciepły talerz do serwowania. Łyżka sosu nad ptakami do glazury skóry.
Dekoruj więcej świeżych ziół.