Kurczak Z Rumianym Masłem Z Szampanem

Kurczak Z Rumianym Masłem Z Szampanem
Szampan-rumiane masło kurczak może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 711 kalorii, 40g białka, oraz 42g tłuszczu. Na 3,14 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jeśli masz mąkę, brandy, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak smażony z szałwiowym rumianym masłem, Rumiane Masło Szałwia Pieczony Kurczak, oraz Kurczak w cytrynowo-czosnkowo-szałwiowym rumianym masle dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 30
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Boczek ugotować w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż będzie chrupiący; usunąć boczek z patelni, zastrzegając kapiele na patelni. Rezerwować boczek do innego użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
PatelniaPatelnia
3
Umieść 2/3 szklanki mąki w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Kurczaka posypać równomiernie 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Dredge kurczaka lekko w mące; strząsnąć nadmiar mąki. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
SólSól
5
Dodać 1 łyżkę oleju do kapieli na patelni; zawirować do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj połowę kurczaka na patelnię; gotować 5 minut lub aż rumiane. Przewrócić kurczaka; gotować 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Zdjąć z patelni. Powtórz procedurę z pozostałą 1 łyżką oleju i kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj ziemniaki na patelnię; gotować 3 protokół lub aż rumiane, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać grzyby; posypać 1/4 łyżeczki soli. Gotować 3 protokół, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z brandy. Gotować, aż płyn prawie odparuje (około 30 sekund), mieszając od czasu do czasu. Powrót kurczaka na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Cały KurczakCały Kurczak
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodać szalotki i bulion; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
StadoStado
11
Na podwójną warstwę gaznika ułożyć pieprz i 3 kolejne składniki (przez natkę pietruszki). Zbierz krawędzie; związać sznurkiem rzeźnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
SernikSernik
12
Dodaj pakiet do patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Piec w temperaturze 300 przez 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Przyciąć wierzchołki marchwi do 1 cala; szorować marchewki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście MarchwiLiście Marchwi
MarchewMarchew
15
Dodaj marchew na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
Piec dodatkowe 45 minut lub aż warzywa będą miękkie i kurczak jest gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
17
Wyjmij kurczaka i warzywa z patelni; utrzymuj ciepło. Odrzuć pakiet ziół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
18
Umieść patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
19
Dodaj wino do patelni; doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Gotować, aż mieszanina zmniejszy się do 2/3 szklanki (około 11 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
20
Masło rozpuścić w małym rondlu na średnim ogniu. Gotować masło 3 minut lub aż lekko rumiane, potrząsając patelni od czasu do czasu. Wymieszać 1 łyżeczkę mąki; gotować 1 minutę, ciągle mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawać mieszaninę masła do zredukowanej mieszaniny wina, stale mieszając trzepaczką. Gotować 1 minutę lub do lekko gruby. Wymieszać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
21
Podawać z kurczakiem i warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Cały KurczakCały Kurczak
22
Dekoruj posiekaną natką pietruszki i tymiankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Pietruszkaświeża Pietruszka
TymianekTymianek

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. David & Nadia Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
David & Nadia Chenin Blanc
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia30
Magazyn