Kurczak z pieczarkami Kurkowymi i winem Marsala
Kurczak z pieczarkami Kurkowymi i winem Marsala może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja zawiera 424 kalorie, 28g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $7.86 za porcję. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli i mielonego pieprzu, kurki grzyby, mąka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak z pieczarkami w sosie Marsala Wine, Kurczak, papryka, cebula i pieczarki z winem Marsala, oraz Pieczarki smażone z winem Marsala i tymiankiem.
Instrukcje
Mąkę i paprykę wymieszać w płytkim naczyniu.
Wyjąć i odstawić 1 łyżkę mieszanki mąki do późniejszego użycia. Pogłębiać kurczaka w mieszaninie mąki do płaszcza równomiernie.
Roztopić 2 łyżki masła na patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać kurki grzyby w roztopionym maśle, aż uwolnią swój płyn i zaczną brązowieć, o 5 protokół.
Pieczarki przełożyć do miski i odstawić.
Roztopić 4 łyżki masła na patelni. Gotować piersi z kurczaka w roztopionym maśle, aż rumiane, o 3 minut na stronie; doprawić solą i pieprzem.
Powrót gotowane grzyby na patelnię i wymieszać w bulionie z kurczaka, zarezerwowane 1 łyżka mieszanki mąki z papryką, Marsala wina i suszonego estragonu.
Umieść osłonę na patelni, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj, aż sos będzie gęsty, kurczak nie jest już różowy w środku, a soki są jasne, około 20 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka piersi kurczaka powinien czytać co najmniej 165 stopni F (74 stopni C).