Kurczak z koprem włoskim
Kurczak z koprem włoskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 447 kalorii, 35g białka, oraz 6G tłuszczu. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, mieszankę przypraw, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Kremowa pieczona zupa z kopru włoskiego i marchwi z olejem z czarnego czosnku, Koper-czosnek wieprzowina wędzona z koprem włoskim Gremolatan i winogron Mostarda, oraz Polędwica wieprzowa natarta koprem włoskim z prażonymi klinami kopru włoskiego.
Instrukcje
Przyciąć podstawy z cebulek kopru włoskiego; pokroić cebulki w cienkie paski, zastrzegając liście do dekoracji, w razie potrzeby.
Posypać 3 łyżeczki przyprawy
Wymieszać równomiernie z kurczakiem.
Smażyć kurczaka w 2 łyżeczki gorącego oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu 3 do 4 minut z każdej strony lub aż rumiane.
Pokroić w cienkie plasterki; odstawić i ogrzać.
Podsmażyć koper włoski, cebula, i marchew w pozostałych 1 łyżeczka gorącego oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu 5 minut lub aż Koper zacznie mięknąć.
Wymieszać bulion z kurczaka i pozostałą 1 łyżeczkę przyprawy
Wymieszać; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić 8 minut. Wymieszać z mlekiem i, w razie potrzeby, likierem. Powrót kurczaka na patelnię; gotować 6 Więcej minut lub do ogrzania.
Podawać kurczaka posypanego mieszaniną kopru włoskiego na kuskusie parsleyed.
Dekorować, w razie potrzeby.
Uwaga: do celów testowych użyliśmy ouzo do likieru anyżowego.