Kurczak z brukselką na puree z białej fasoli i rozmarynu
Kurczak i brukselka na puree z białej fasoli i rozmarynu to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 531 kalorii, 35g białka, oraz 40 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.76 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, sól, udka z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%, co jest solidne. Podobne przepisy to Tarta z białą fasolą, brukselką i granatem, Duszone żeberka hoisin Beer z rozmarynem Purée z białej fasoli, oraz Puree Spruiten (Puree z brukselki).
Instrukcje
W średniej misce wrzucić brukselkę z 1 łyżką oleju, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Odstawić.
Włożyć kawałki kurczaka do dużej patelni i wymieszać z 1 łyżką oleju, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Ułóż kawałki kurczaka w odległości około 1 cala od siebie, skórki do góry i piecz przez 25 minut.
Dodać brukselkę i kontynuować gotowanie, aż kurczak i kiełki są gotowe, o 12 minut dłużej.
Przenieść je na talerz i pozostawić do odpoczynku w ciepłym miejscu na około 5 minut.
Tymczasem w średnim rondlu podgrzej pozostałe 2 łyżki oleju, czosnek i rozmaryn na małym ogniu, mieszając przez 3 minuty. Podgrzać do umiarkowanego i dodać fasolę, 1/4 szklanki wody, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Gotować, tłuczenie fasoli na grubym puree, aż gorące, o 5 protokół. Wymieszać natkę pietruszki.
Wylać tłuszcz z patelni. Ustaw patelnię na umiarkowanym ogniu i dodaj pozostałą 1/4 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia, skrobając dno patelni, aby usunąć brązowe kawałki. Gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki, o 4 protokół.
Dodać nagromadzone soki z kurczaka i szczyptę soli i pieprzu. Łyżka puree z białej fasoli na talerze i top z kurczaka, brukselka, a następnie soki na patelni.
Rekomendacja wina: Połącz to inspirowane śródziemnomorskim stylem danie z pełnoziarnistą czerwienią z Francji. Spróbuj jednego z południowej Doliny Rhne, takiego jak Chteauneuf-du-Pape lub Ctes-du-Rhne.