Kurczak Yakitori

Kurczak Yakitori
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu japońskich przepisów, więc spróbuj kurczaka Yakitori. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 201 kalorii, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 45 i kosztuje $1.01 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oleju roślinnego, szalotki, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co nie jest zbyt wspaniałe. Spróbuj Kurczak Yakitori, Kurczak Yakitori, oraz Kurczak Yakitori dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W rondlu, doprowadzić wodę i kombu na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KombuKombu
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj bonito i powrót do gotowanego na wolnym ogniu.
3
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić na 3 minuty. Odcedzić bulion do dużego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
4
Dodaj sake, sos sojowy, mirin i cukier do bulionu i gotuj na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
BulionBulion
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
CukierCukier
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
5
W międzyczasie moczyć 16 bambusowych szaszłyków w wodzie przez 20 minut; odcedzić. Na przemian nawlecz kurczaka i szalotki na szaszłyki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Cały KurczakCały Kurczak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
6
Drobno zetrzeć imbir na małym, drobnym sitku ustawionym nad miską. Wyciśnij sok z imbiru; powinieneś mieć 2 łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Rozpal grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Szczotka kurczaka i szalotki z olejem i grill na umiarkowanym ogniu, obracając, aż tylko gotowane przez, 10 protokół. Tuż przed wyjęciem z grilla, posmaruj szaszłyki sokiem z imbiru i glazurą sojową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok ImbirowySok Imbirowy
Zielona CebulaZielona Cebula
Cały KurczakCały Kurczak
GlazuraGlazura
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Podawać, przechodząc więcej glazury do zanurzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje45
Ocena Zdrowia1
Magazyn