Kurczak w chrupiącym parmezanie z żurawinowym chutneyem
Parmezan-Crusted Kurczak z żurawiną Chutney może być dobrym przepisem, aby poszerzyć swoją kolekcję dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 222 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz parmezan, pełnoziarnisty sos żurawinowy, białko jaja i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 34 minuty. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Kurczak Z Parmezanem, Kurczak z parmezanem, oraz Kurczak Z Parmezanem.
Instrukcje
Umieścić kromkę chleba w robocie kuchennym; pulsować 20 razy lub do momentu, gdy pojawią się drobne okruchy.
Połączyć bułkę tartą i ser w płytkim naczyniu; odstawić.
Połącz mąkę, sól i pieprz w dużej wytrzymałej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny.
Połącz wodę i białko jaja w płytkim naczyniu.
Dodać kurczaka, 1 kawałek na raz, do mieszaniny mąki, wstrząsając Worek Do płaszcz.
Wyjąć kurczaka z worka, wytrząsając nadmiar mąki. Zanurz 1 stronę kurczaka w mieszaninie białek jaj; pogłębiać zanurzoną stronę w mieszaninie bułki tartej.
Umieść kurczaka, okruchy do góry, na dużej blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Lekko posmarować kurczaka sprayem do gotowania.
Piec w 450 przez 20 minut lub do końca.
Podczas gotowania kurczaka, połączyć sos żurawinowy i musztardę; dobrze wymieszać.