Kurczak Szkliwiony Żurawiną
Kurczak szkliwiony żurawiną to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 250 kalorii, 25g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sos żurawinowy, mielone ziele angielskie, piersi z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest solidne. Spróbuj Kurczak Szkliwiony Żurawiną, Kurczak Pieczony Szkliwiony Żurawiną, oraz Żurawina Glazurowana Lepkie Skrzydełka Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spłaszczyć piersi z kurczaka, umieszczając mięso między dwoma kawałkami folii. Zaczynając od środka, Funt kurczaka młotkiem lub wałkiem do ciasta na równą grubość.
Keczup dokładnie wymieszać z sosem żurawinowym, cukrem i zielem angielskim.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Brązowy kurczak przez 2 minuty z każdej strony, a następnie zmniejszyć ogień.
Wlać mieszaninę sos na kurczaka w patelni. Przykryć i dusić 4 minuty, mieszając od czasu do czasu. Włącz kurczaka; dusić dodatkowe 5 minut lub aż kurczak osiągnie temperaturę wewnętrzną 165 stopni F (74 stopni C) lub jest gotowane przez.