Kurczak smażony z sosem Chardonnay
Smażony kurczak z sosem Chardonnay wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 362 kalorie. Na 3,06 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pieprz, połówki piersi kurczaka, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 58%. Podobne przepisy to Jeden makaron z kurczaka z sosem winnym Chardonnay, SOS Maślany Chardonnay, oraz Pan Seared Tunan w sosie Chardonnay.
Instrukcje
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; Funt do grubości 1/2 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Kurczaka posypać solą, pieprzem i mąką.
Podgrzać 1 łyżkę masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 5 minut z każdej strony lub aż gotowe.
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło.
Dodać grzyby i szalotki na patelni; smażyć 5 minut lub do miękkości. Wymieszać w winie, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki; dodać bulion. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki (około 10 minut).
Pozostałą 1 łyżkę masła pokroić na małe kawałki.
Dodaj masło, mieszając, aż masło się rozpuści. Łyżka sosu nad kurczakiem.
Posypać natką pietruszki.