Kurczak smażony z figami w sosie z Porto
Smażony kurczak z figami w sosie Porto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 393 kalorie, 27g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka tymianku, tawny port, figi calimyrna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%. Spróbuj Fricassée z kurczaka z figami i sosem portowym, Sos żurawinowy z Porto i suszonymi figami, oraz Sos Żurawinowy Z Porto I Suszonymi Figami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić kurczaka na sucho papierowymi ręcznikami.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu do gorąca. Kurczaka doprawić tymiankiem, solą i pieprzem. Pogłębiać w mące.
Dodaj kurczaka na patelni, strona skóry W DÓŁ; zmniejszyć ogień do średniego, i gotować 16 minut lub aż skóra jest rumiane. Włączyć i gotować 5 minut lub aż rumiane.
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło. Wyrzucić kapiące Patelnie.
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu.
Dodaj figi i szalotki; smażyć 3 minuty lub aż szalotki będą miękkie.
Dodaj port; doprowadzić do wrzenia. Gotuj 1 minutę; dodaj bulion wołowy, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu 3 minuty.
Usuń połowę fig z patelni za pomocą łyżki szczelinowej; trzymaj ciepło z kurczakiem. Pozostałe figi i sos przetworzyć w maszynce do gotowania, aż będą gładkie, zatrzymując się, aby w razie potrzeby zeskrobać boki.
Wlać mieszaninę przez sitko z siatki drucianej z powrotem do patelni, odrzucając miąższ i nasiona. Powrót kurczaka i figi do sosu, i ciepła na średnim ogniu 9 minut lub aż kurczak jest gotowy.
W razie potrzeby skropić octem.
Kurczaka pokroić po przekątnej na cienkie paski.
SOS podawać na kurczaka i figi.
Dekorować, w razie potrzeby.