Kurczak Smażony Na Patelni Supercrispy
Jedna porcja zawiera 221 kalorii, 6G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz kurczaka, olej roślinny, pieprz cayenne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 29%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Arkusz Pan Chicken Nachos, Arkusz Pan Kurczak Kalafior, oraz Jedna patelnia kremowy kurczak i ryż dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wrzucić kurczaka z maślanką. Przykryć folią i przechowywać w lodówce kurczaka przez co najmniej 8 godzin lub na noc.
W dużej, zamykanej plastikowej torbie połączyć mąkę, sól, pieprz i cayenne. Zestaw 2 duże Stojaki na obramowane blachy do pieczenia. Pracując partiami, odcedzić kurczaka, zeskrobując większość maślanki z boku miski.
Dodać kurczaka do worka, kilka sztuk na raz, i wstrząsnąć, aby całkowicie płaszcz.
Przenieś kurczaka do stojaków, naciskając mąkę, aby pomóc mu przylegać podczas wyjmowania kurczaka z torby.
Wlać 1 cal oleju do każdej z 2 dużych żeliwnych patelni i podgrzać do 35
Dodaj około połowy kawałków kurczaka do gorącego oleju, upewniając się, że nie tłumnie patelni. Smażyć na umiarkowanym ogniu, aż kurczak będzie złoty, chrupiący i ugotowany przez 20 do 25 minut; termometr natychmiastowy powinien zarejestrować 165 dla ud lub podudzia i 160 dla piersi. Regały wyłożyć papierowymi ręcznikami i odsączyć kurczaka. Kontynuuj smażenie kurczaka partiami, upewniając się, że temperatura oleju podczas smażenia utrzymuje się na poziomie 325.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.