Kurczak Po Meksykańsku Sauté
Przepis meksykański kurczak Sauté jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe i pierwotne opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1171 kalorii, 80g białka, oraz 86 g tłuszczu każdy. Na 4,01 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz chilis, wino, kurczaka i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak po meksykańsku i komosa ryżowa Sauté, loaded mexican Street corn saute, oraz Meksykańskie Owoce morza Sauté z awokado-Salsa Mango dla podobnych receptur.
Instrukcje
Brąz kawałki kurczaka w maśle, obracając każdy kawałek do koloru równomiernie. Gdy prawie rumiane, dodać 2 łyżki posiekanej cebuli i gotować delikatnie, aż cebula i kurczak są brązowe i mieszane.
Dodaj sól do smaku, czosnek i chilis.
Wlać tę mieszaninę 2/3 szklanki białego wina i gotować delikatnie, aż kurczak będzie miękki.
Wyjąć kurczaka na gorący talerz, zalać nim soki z patelni i udekorować posiekanymi prażonymi migdałami.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.