Kurczak pieczony ziołami to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Na 4,71 zł / porcja, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1194 kalorii, 89g białka, oraz 80 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 179 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka rozmarynu, czosnku, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest solidne. Podobne przepisy to Kurczak Pieczony Ziołami, Kurczak Pieczony Ziołami, oraz Kurczak Pieczony Ziołami.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W małej misce połączyć posiekany rozmaryn, szałwia, czosnek, płatki czerwonej papryki i oliwy z oliwek. Obficie doprawić solą. Opuszkami palców ostrożnie pracuj pod skórą kurcząt, aby oddzielić skórę od piersi, aby rozwinąć kieszeń. Schmear pasty ziołowej pod skórą obu kurcząt. Użyj całej pasty i spróbuj rozprowadzić równomiernie.
Skropić każdego kurczaka większą ilością oliwy z oliwek i masować skórę. Chodzi o to, aby je lubić jak balsam do opalania. To naprawdę pomoże uzyskać ładną brązową chrupiącą skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Każdego kurczaka obficie posypać solą. Truss każdy kurczak.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Umieść pokrojone w kostkę warzywa, liście laurowe i wiązkę tymianku na patelni wystarczająco dużej, aby pomieścić 2 kurczaki bez dotykania. Zwykle patelnia do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali będzie idealna.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Groszek śnieżny, Rozmrożony
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
6
Dodać 2 szklanki bulionu z kurczaka i obficie doprawić solą. Ułożyć kurczaki na wierzchu warzyw na patelni i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Sprawdź kurczaki około 15 minut w procesie gotowania, skóra powinna zaczynać się zmieniać na piękny brąz. Obniżyć ciepło do 375 stopni F i kontynuować pieczenie. Po kolejnych 15 minutach wyjmij kurczaki z piekarnika i odwróć. W tym momencie sprawdź poziom cieczy w patelni do pieczenia. Jeśli większość płynu odparowała, dodaj kolejną filiżankę wywaru i przywróć kurczaki do piekarnika. Gdy kurczaki rumiane na dnie, około 15 minut, wyjąć je z piekarnika i odwrócić je z powrotem. Wróć kurczaki do piekarnika na ostatnie 15 minut gotowania. W tym czasie skóra kurcząt powinna być bardzo brązowa i chrupiąca.
Wyjmij kurczaki z piekarnika i zmierz temperaturę w gnieździe między udem a piersią. (Wykonując to, upewnij się, że sonda termometru nie dotyka kości, w przeciwnym razie otrzymasz niedokładny odczyt.) Termometr powinien odczytywać od 160 do 170 stopni F. podczas gotowania drobiu na ogół zasada wynosi 17 minut na Funt. Jeśli termometr odczytuje mniej niż 160 stopni F, zwróć kurczaka do piekarnika na dodatkowe 10 minut, a następnie ponownie sprawdź temperaturę.
Gdy kurczęta osiągną odpowiednią temperaturę, wyjmij je z patelni, połóż na ciepłym talerzu i przykryj luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek śnieżny, Rozmrożony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
10
Odstawić na co najmniej 10 do 15 minut przed rzeźbieniem.
11
Po usunięciu kurcząt z patelni do pieczenia usuń nadmiar tłuszczu z powierzchni cieczy. Najprostszym sposobem na to jest podparcie 1 końca patelni i pozostawienie tłuszczu na drugim końcu patelni. Możesz nie być w stanie uzyskać całego tłuszczu, co jest w porządku-tłuszcz smakuje dobrze!
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek śnieżny, Rozmrożony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
12
Umieścić patelnię do pieczenia na palniku, dodać wino, doprowadzić do średniego ciepła i zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
13
Dodać pozostały wywar z kurczaka i doprawić do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku
14
W razie potrzeby dodaj sól-prawdopodobnie będziesz potrzebować soli. W tym momencie możesz zdecydować, czy jesteś "sitkiem", czy nie sitkiem, co oznacza, że chcesz odcedzić grube warzywa z sosu, czy nie. Ja sam nie jestem straszydłem. Gdy sos osiągnie pożądaną konsystencję i smak wyjąć z ognia i wlać do pożądanego naczynia do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1
Odetnij sznurek. Odciągnij udo i nogę od piersi kurczaka, aż kość udowa "wyskoczy" z gniazda. Jest to również znak, że kurczak jest odpowiednio ugotowany. Oddziel udo i pałeczkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z Kurczaka
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 Posiekane Szalotki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Rzeźniczy
2
Usuń pierś z tuszy, czując grzbiet mostka w środku kurczaka i krojąc wokół klatki piersiowej. Kurczaka ułożyć na półmisku lub na pojedynczych talerzach z puree ziemniaczanym i sosem
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki