Kurczak Pieczony W Domu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj domowego pieczonego kurczaka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 74g białka, 67 g tłuszczu, oraz w sumie 928 kalorii. Na $2.9 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, kurczaka, rozmaryn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczone W Piekarniku Domowe Frytki, Patatas Bravas domowe frytki z pieczonym pomidorem Aioli, oraz "Home Sweet Home" Domek Z Piernika dla podobnych receptur.
Instrukcje
Bardzo ważne jest, aby używać najlepszego dostępnego kurczaka na rynku, najlepiej ekologicznego, aby uzyskać najlepsze wyniki. Pieczone ziemniaki są świetnym dodatkiem do tego dania. Po prostu umieść surowe ziemniaki pod kurczakiem podczas pieczenia. Będą idealnie ugotowane, gdy kurczak będzie gotowy.;
Wyjmij kurczaka z opakowania i dokładnie opłucz pod zimną bieżącą wodą i osusz.
Umieść kurczaka w lodówce i pozostaw do wyschnięcia przez co najmniej 12 godzin lub do czasu, aż skóra kurczaka będzie nieco sucha.
Weź gazę i uformuj ją w małą kulkę (rozmiar piłki tenisowej) związaną sznurkiem rzeźnika.
Włożyć kulkę do miski z 2 łyżeczkami soli, gałązką rozmarynu lub tymianku, 1 gałązką majeranku i całym czarnym pieprzem. Napełnij miskę wodą, aby poziom wody był nieco powyżej kulki gazowej i włóż ją do lodówki na 12 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
Wyjmij kurczaka z lodówki i upewnij się, że jest całkowicie suchy. Natrzeć oliwę z oliwek na powierzchni kurczaka i posypać równomiernie pozostałą 1 łyżką soli. Rozluźnij skórę na piersi i wsuń pozostałe 2 gałązki majeranku pod każdą stronę. Weź kulkę gazową, wyciśnij lekko nadmiar solanki i włóż ją do wnęki kurczaka wraz z połową cytryny. Związać nogi razem ze sznurkiem rzeźnika.
Ułożyć pierś kurczaka-bok do góry na półce do pieczenia i wsunąć skrzydełka pod ramiona.
Umieść kurczaka w piekarniku i piecz, aż skóra wyschnie, a sól stanie się biała, 15 do 20 minut. Zwiększ temperaturę o 25 stopni co 15 minut, aż osiągniesz 375 stopni F. kontynuuj ten proces, aż kurczak zostanie ugotowany. Aby sprawdzić, czy kurczak jest doneness, włóż termometr do części piersi pod skrzydłami i odczytaj ciepło. Jeśli kurczak osiągnął 165 stopni F, a skóra jest nieco chrupiąca, Zamknij piekarnik i pozwól mu odpocząć przez kolejne 10 minut. Jeśli chcesz mieć bardziej chrupiącą skórę, włącz brojlery na 2 do 3 minut, aż skóra będzie ciemniejsza.
Kurczaka pokroić w ćwiartki i podawać.
Ten przepis został dostarczony przez profesjonalnych kucharzy i został pomniejszony o przepis masowy dostarczony przez restaurację. Kucharze Food Network Kitchens nie przetestowali tego przepisu, we wskazanych proporcjach, dlatego nie możemy przedstawić żadnych wyników.