Kurczak Pieczony Czosnkowo-Rozmarynowo
Czosnkowo-rozmarynowy Pieczony kurczak jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 1077 kalorii, 86g białka, oraz 77 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.75 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz rozmaryn, sól, cytrynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Rosemary Czosnek Pieczony Kurczak, Kurczak Pieczony Czosnkiem Z Rozmarynem I Cytryną, oraz Kurczak pieczony z pastą Rozmarynowo-czosnkową.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 204°. lekko pokryć patelnię do pieczenia i stelaż sprayem do gotowania.
Połącz rozmaryn, czosnek i sól w misce.
Usunąć podroby i szyję z kurczaka i odciąć cały widoczny tłuszcz. Zaczynając od jamy szyi, delikatnie rozluźnić skórę od piersi i podudzia; rozprowadzić mieszankę rozmarynu równomiernie pod skórą. Włóż końcówki skrzydeł pod plecy kurczaka; związać końce pałeczek razem ze sznurkiem. Doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem; na patelni ułożyć pierś. Pieczeń, fastrygowanie dwa razy z soków patelni, aż termometr mięsa włożony w najgrubszej części uda (i nie dotykając kości) czyta 79°, O 1 3/4 godziny.
Odstawić na 10 minut przed wyrzeźbieniem.
W razie potrzeby udekorować gałązkami rozmarynu i plasterkami cytryny i podawać.