Kurczak pekan z chutneyem
Przepis kurczaka pekan z Chutney można zrobić w około 35 minut. Jedna porcja zawiera 713 kalorii, 44g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 3,04 USD za porcję. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka soli, maślanki, oleju canolan i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 66%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Rosemary Garlic Roast Chicken With Pecan Cranberry Chutney, Chutney Żurawinowo-Pekan, oraz Owocowy Chutney Z Orzechów Pekan.
Instrukcje
W płytkiej misce wymieszaj mąkę, sól i pieprz. W innej płytkiej misce ubij jajka, maślankę i sos z ostrej papryki. W trzeciej misce połącz orzechy pekan i bułkę tartą.
Spłaszcz kurczaka do 1/4 cala. grubość. Posmaruj kurczaka mieszanką mąki, następnie zanurz w mieszance jajecznej i posmaruj mieszanką pekan.
Na dużej patelni na średnim ogniu gotuj kurczaka na maśle i oleju przez 8-10 minut z każdej strony lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 170°.
Tymczasem w małym rondelku połącz brzoskwinie i chutney. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 15-20 minut lub do podgrzania.