Kurczak Paella Valenciana z grilla
Kurczak Paella Valenciana z grilla może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 60g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 1175 kalorii. Ten przepis służy 5. Na 2,52 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest idealny do Dzień Ojca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i podnieś sól, pomidory, zwykłą fasolę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest solidne. Spróbuj Paella Valenciana, Paella Valenciana, oraz Paella Valenciana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać fasolę lima do durszlaka; sortować i usuwać zanieczyszczenia, a następnie spłukać i odsączyć fasolę. W 4-do 5-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 2 1/2 do 3 kwarty wody i fasoli do wrzenia; gotować przez 2 minuty. Przykryć szczelnie, zdjąć z ognia i odstawić na 1 godzinę.
Odsączyć fasolę, rezerwując 2 ćwiartki płynu do gotowania.
Kurczaka opłukać i osuszyć.
Każde udo przeciąć na pół wzdłuż jednej strony kości; lub tasakiem pokroić w kości całego kurczaka na kawałki o wymiarach 2 na 3 cale (patrz UWAGI). Zdjąć i wyrzucić wszelkie grudki tłuszczu. Wypłukać fasolkę szparagową i usunąć i wyrzucić końce łodygi i wszelkie trudne sznurki; pokroić fasolę na 3-calowe długości.
W przypadku korzystania z grilla węglowego (co najmniej 22 w. szeroki), zapalić 160 brykietów (około 9 1/2 lb.) na palenisku; klapy otwarte. Gdy węgle są usiane popiołem, w ciągu 15 do 20 minut, rozłożone na nawet podwójną warstwę o 2 cale szersze niż podstawa patelni paella. Ustaw grill 4 do 6 cali nad węglem drzewnym.
Niech węgle spalić, aż będą gorące (można trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund), 5 do 10 minut.
W przypadku korzystania z grilla gazowego (co najmniej 19 w. szeroki), obróć temperaturę do wysokiej, zamknij pokrywę i pozwól podgrzewać przez 10 minut.
Ustaw 17-calową patelnię paella na grillu na gorących węglach lub na dużym ogniu na grillu gazowym.
Dodać 2 łyżki oleju; szeroką szpatułką, rozprowadzić do pokrycia dna patelni. Gdy olej jest gorący, dodaj kawałki kurczaka (zamknij pokrywkę na grillu gazowym); gotuj, obracając raz, aż lekko rumiane z obu stron, łącznie 6 do 12 minut.
Dodaj pomidory i mieszaj, aż większość soków odparuje, 1 do 2 minut. Wymieszaj pozostałą 1 łyżkę oleju, fasolkę szparagową, 1 1/2 łyżeczki soli, paprykę i kurkumę.
Dodać namoczoną fasolkę lima i zarezerwowane 2 quarts gotowania cieczy (jeśli jest zimno, podgrzewać w kuchence mikrofalowej lub patelni, aż gorące przed dodaniem). Uwaga poziom cieczy w patelni: Zmierz odległość od obręczy patelni lub uchwytu nitów do poziomu cieczy. (Zamknij pokrywę na grillu gazowym.) Doprowadzić do delikatnego wrzenia.
Gotować delikatnie do bulionu smakowego, 25 do 30 minut (na grillu gazowym, regulować ciepło w razie potrzeby, aby utrzymać delikatne wrzenia).
Usuń około 1 szklanki bulionu z patelni.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby dopasować oryginalny poziom cieczy, 3 do 5 filiżanek. Posmakuj bulionu na patelni i doprawiaj do smaku większą ilością soli; posmakuj także zarezerwowanego bulionu i doprawiaj solą.
Wlać ryż w zespole dół środka patelni. Narysuj drewnianą łyżkę lub łopatkę szerokim zygzakiem przez ryż i patelnię, aby równomiernie rozprowadzić ryż. Wypchnij wszelkie ziarna unoszące się nad bulionem z powrotem pod. Gotować na wolnym ogniu, bez mieszania, aż ryż będzie miękki do ugryzienia, 25 do 30 minut. Jeśli ryż zacznie się palić, zanim będzie miękki, zdejmij patelnię z ognia i pozwól węgłom spalić się do niższej temperatury przed kontynuowaniem. (Na grillu gazowym zamknij pokrywę i reguluj ciepło, aby ciecz szybko się gotowała na początku, a następnie obniż ciepło, gdy większość cieczy wyparuje; obracaj patelnię od czasu do czasu, aby dno gotowało się równomiernie.) Jeśli ryż jest nadal jędrny, skrop około 1/2 szklanki zarezerwowanego bulionu równomiernie na wierzchu i gotuj jeszcze kilka minut; w razie potrzeby powtórz. (Jeśli zarezerwowany bulion nie jest potrzebny, zachowaj do innego użycia.)
Łyżką odepchnij trochę wierzchniej warstwy ryżu, aby zobaczyć, czy na dole jest brązowa skorupa; jeśli jeszcze się nie uformowała, gotuj jeszcze kilka minut (dostosuj ciepło gazu w razie potrzeby do brązowego, ale nie palić, ryż).
Wyjąć z ognia i odstawić na około 5 minut. Wyciśnij sok z cytryn na ryżu.