Kurczak Marsala

Kurczak Marsala
Kurczak Marsala może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.24 za porcję. Jedna porcja zawiera 603 kalorie, 33g białka, oraz 40 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, oliwę z oliwek, połówki piersi kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream, Kurczak Marsala, oraz Kurczak Marsala.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 93°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Doprowadzić bulion do wrzenia w rondlu 2-quart na dużym ogniu, a następnie gotować, odkryte, aż zredukowane do około 3/4 szklanki, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Gotować szalotkę w 3 łyżki masła w 8-do 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż szalotka zacznie się złocić, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać grzyby, 1 łyżeczkę szałwii, sól i pieprz i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż płynne grzyby wydzielają się odparuje i grzyby zaczynają brązowieć, 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
PieprzPieprz
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
SólSól
5
Zdjąć z ognia.
6
Mąkę umieścić w szerokiej płytkiej misce. Delikatnie Funt kurczaka do 1/4 cala grubości między 2 arkuszy folii za pomocą płaskiej stronie pounder mięsa lub wałka do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Meat TenderizerMeat Tenderizer
Folia FoliowaFolia Foliowa
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Kurczaka osuszyć i doprawić solą i pieprzem, następnie zagotować w mące, 1 szt. na raz, wytrząsając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
8
Przenieść na arkusze papieru woskowego, układając kurczaka w 1 warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
9
Podgrzać 1 łyżka oleju i masła każdy w 10-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie podsmażyć połowę kurczaka, obracając się raz, aż złoty i tylko gotowane przez, o 4 łącznie minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Przełożyć ugotowanego kurczaka na duży żaroodporny talerz, układając w 1 warstwę, a następnie umieścić talerz w piekarniku, aby się ogrzał. Wytrzyj patelnię ręcznikami papierowymi i gotuj pozostały kurczak w ten sam sposób,a następnie przenieś do piekarnika, układając w 1 warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurczak GotowanyKurczak Gotowany
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
11
Dodaj 1/2 Puchar wina na patelni i gotować na dużym ogniu, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Dodać zmniejszony bulion, śmietanę i grzyby, następnie dusić, mieszając od czasu do czasu, aż sos lekko zgęstnieje, 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
BulionBulion
KremKrem
SOSSOS
13
Dodać sok z cytryny i pozostałe 2 łyżki wina i 1/2 łyżeczki szałwii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
WinoWino
14
Podawać kurczaka z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn