Kurczak i bekon Shish Kabobs
Jeśli masz około 1 godzina i 45 minut do spędzenia w kuchni, Kaboby z kurczakiem i bekonem mogą być świetne bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 325 kalorii, 19g białka, oraz 21g tłuszczu. Za $1.59 za porcję, ten przepis okładki 13% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1155 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Wielu osobom bardzo spodobało się to danie główne. Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka zielonej cebuli, oleju canolan, miodu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest dobre. Spróbuj Kurczak i bekon Shish Kabobs, Chicken shish kabobs, oraz Kaboby z kurczakiem i warzywami dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj sos sojowy, ocet jabłkowy, miód, olej rzepakowy i zieloną cebulę.
Umieść grzyby i kurczaka w mieszance i wymieszaj, aby pokryć. Przykryj i marynuj w lodówce co najmniej 1 godzinę.
Rozgrzej grill na dużym ogniu.
Usuń grzyby i kurczaka z marynaty i strząśnij nadmiar.
Wlej marynatę do małego rondla i zagotuj na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut; odstawić.
Zawiń kawałki kurczaka boczkiem i nawlecz na szaszłyki, aby boczek był zabezpieczony. Naprzemiennie z połówkami grzybów i kawałkami ananasa.
Lekko naoliwić ruszt grillowy. Ułóż szaszłyki na przygotowanym grillu. Gotuj 15 do 20 minut, od czasu do czasu smarując pozostałą mieszanką sosu sojowego, aż boczek będzie chrupiący, a soki z kurczaka będą klarowne.