Kurczak estragonowy z winogronami i Linguine
Kurczak estragon z winogronami i Linguine wymaga około 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 656 kalorii, 46g białka, oraz 29g tłuszczu. Za 2,43 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Niewiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Mieszanka masła, oliwy z oliwek, połówek piersi z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 62%, co jest dobre. Spróbuj Pieczony kurczak z winogronami, kasztanami i masłem estragonowym, Wieprzowina z winogronami i estragonem, oraz Orkisz perłowy z estragonem i czerwonymi winogronami dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Gotuj linguine zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. W międzyczasie posyp kurczaka solą i pieprzem.
Na dużej patelni na średnim ogniu gotuj kurczaka na oleju i maśle przez 5-8 minut z każdej strony lub do momentu, aż soki będą klarowne.
Dodaj wino na patelnię; wymieszaj, aby poluzować brązowe kawałki. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę. Dodaj śmietanę; gotuj i mieszaj, aż zgęstnieje.
Dodaj winogrona, estragon i kurczaka; podgrzej.
Podawać z mieszanką kurczaka.