Kurczak Egipski
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj egipskiego kurczaka. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.41 za porcję. Jedna porcja zawiera 629 kalorii, 16G białka, oraz 28g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, kostki rosołowe z kurczaka, piersi z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Duszona Egipska Zieleń Z Chrupiącym Kurczakiem (Molokhia Egipska), Kurczak Po Egipsku, oraz Kurczak Egipski Cytrynowy Z Figami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka pokroić na małe kawałki.2 Umieścić oliwę z oliwek, do dużego ciężkiego garnka na małym ogniu.3
Dodaj kurczaka, posiekaną cebulę i ziele angielskie, paprykę, kolendrę, kminek i pieprz.4 wymieszać, przykryć i gotować, aż kurczak i cebula zmiękną.5
Dodać ryż, kostki bulionu, 41/2 szklanki gorącej wody i sól do smaku.6 przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż ryż jest prawie gotowane.7
Saute wermiszel w 2 tbs masła, aż oddzieli i jest złoty brąz.8 włóż wermiszel do ryżu i dodaj porzeczki i posiekane migdały.9 wyłączyć płytę grzejną, umieścić teatowel nad garnkiem, przykryć pokrywką i pozostawić na parze przez 10 minut.10 puch ryżu z widelcem i podawać.11 uwaga: ten przepis może być łatwo wegetariański, jeśli zamiast kurczaka zastąpisz kostki bulionu warzywnego i całkowicie pominąć pierś z kurczaka.