Kurczak Egipski

Kurczak Egipski
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj egipskiego kurczaka. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.41 za porcję. Jedna porcja zawiera 629 kalorii, 16G białka, oraz 28g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, kostki rosołowe z kurczaka, piersi z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Duszona Egipska Zieleń Z Chrupiącym Kurczakiem (Molokhia Egipska), Kurczak Po Egipsku, oraz Kurczak Egipski Cytrynowy Z Figami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kurczaka pokroić na małe kawałki.2 Umieścić oliwę z oliwek, do dużego ciężkiego garnka na małym ogniu.3
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodaj kurczaka, posiekaną cebulę i ziele angielskie, paprykę, kolendrę, kminek i pieprz.4 wymieszać, przykryć i gotować, aż kurczak i cebula zmiękną.5
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodać ryż, kostki bulionu, 41/2 szklanki gorącej wody i sól do smaku.6 przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż ryż jest prawie gotowane.7
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostka BulionowaKostka Bulionowa
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
4
Saute wermiszel w 2 tbs masła, aż oddzieli i jest złoty brąz.8 włóż wermiszel do ryżu i dodaj porzeczki i posiekane migdały.9 wyłączyć płytę grzejną, umieścić teatowel nad garnkiem, przykryć pokrywką i pozostawić na parze przez 10 minut.10 puch ryżu z widelcem i podawać.11 uwaga: ten przepis może być łatwo wegetariański, jeśli zamiast kurczaka zastąpisz kostki bulionu warzywnego i całkowicie pominąć pierś z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywna Kostka BulionowaWarzywna Kostka Bulionowa
PorzeczkiPorzeczki
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa

Wyposażenie

TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn