Kurczak duszony azjatycki z mlekiem migdałowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj duszonego kurczaka z azjatyckim mlekiem migdałowym. Ten przepis służy 2. Na $2.1 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 442 kalorie, 29g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Ten przepis jest lubiany przez 45 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać szalotki, ryż jaśminowy, cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczeń wieprzowa duszona w mleku migdałowym, Duszony Kurczak Z Mlekiem Kokosowym, oraz Kurczak w mleku migdałowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Udka kurczaka opłukać pod zimną bieżącą wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Pokroić każde udo kurczaka w kęs size.In duża patelnia, rozgrzać oliwę z oliwek i gotować czosnek na średnim ogniu, aż pachnące.
Dodać udka z kurczaka i gotować do brązowego.Wymieszać z sosem sojowym, cukrem, octem ryżowym i liściem laurowym. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego ciepła, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.Odkryć, dodać mleko migdałowe na patelni i gotować na wolnym ogniu przez kolejne 5 protokół.Wyjmij liść laurowy i wymieszaj mielone szalotki.
Podawać z gotowanym ryżem jaśminowym.