Kurczak brzoskwiniowy
Peach Chicken to danie główne dla 4 osób. Za 1,94 dolara za porcję przepis ten pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 478 kalorii , 43 g białka i 12 g tłuszczu . Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 30 minut . Mieszanka konfitury brzoskwiniowej, bulionu z kurczaka, makaronu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Wypróbuj Chicken with Avocado Peach Salsa , Apple Or Peach Strudel i Blackberry Peach Betty , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Odcedź brzoskwinie, zachowując sok. W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą i zachowany sok, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodaj konfiturę i wino; odstaw.
W dużym, zamykanym worku foliowym wymieszaj bułkę tartą, ser, sól i pieprz.
Dodaj kurczaka, kawałek po kawałku, i potrząśnij, aby pokryć. Na dużej patelni smaż kurczaka w 1 łyżce masła na średnim ogniu przez 4-6 minut z każdej strony lub do momentu, aż sok z kurczaka będzie klarowny.
Wyjąć i trzymać w cieple.
Na tej samej patelni rozpuść pozostałe masło. Wymieszaj mieszankę mąki kukurydzianej i dodaj do patelni. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Dodaj kurczaka i brzoskwinie; podgrzej.
Posypać cebulą, podawać z makaronem.