Kurczak, bakłażan i pomidor Curry
Kurczak, bakłażan i pomidor Curry wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 173 kalorie. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 68 centów za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz oliwę z oliwek, ząbek czosnku, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Bakłażan, Kalafior I Pomidor Curry, Bakłażan, ciecierzyca i pomidor Curry, oraz Bakłażan, pomidor i zielona cebula Curry.
Instrukcje
Połącz curry, sól i paprykę w płytkim naczyniu. Odsączyć pierś z kurczaka w mieszance curry.
Podgrzać 1 1/2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać połowę kurczaka; gotować 5 minut z każdej strony lub aż rumiane.
Wyjąć kurczaka z patelni. Powtórz procedurę z pozostałym 1 1/2 łyżeczki oleju i kurczaka.
Dodaj bakłażan, cebula, i papryka na patelnię; gotować 3 minut lub aż warzywa będą chrupiące-przetargu, często mieszając. Powrót kurczaka na patelnię.
Dodaj sok pomidorowy, czerwoną paprykę i czosnek; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 35 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Weingut OTT Der Ott Gruner Veltliner z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 39 dolarów za butelkę.
![Weingut OTT Der Ott Gruner Veltliner]()
Weingut OTT Der Ott Gruner Veltliner
Wspaniałe wydanie tego wina, przypominające wyjątkowy rocznik 2014. Pięknie ziołowe z pestkami kamienia. Pikantne, jak pieczenie 5 różnych pieczywa w jednym piekarniku. Chrupiące, jak końcówka pieczenia. Wino oferuje nuty papryki, kardamonu i ziela angielskiego. Delikatna siła.