Kurczak azjatycki z pikantnym sosem cytrynowym
Ten bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 58 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 109 kalorii, 9g białka, oraz 1g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz bułkę tartą panko, skórkę cytrynową, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Asian Lemon Chicken Tenders, Asian Peanut Chicken Tenders, oraz Chrupiący Kurczak Azjatycki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić każdą pierś kurczaka w poprzek ziarna na 8 (1/2-cal-gruby) plastry. W średniej misce wymieszaj sos sojowy, miód, imbir i czosnek w proszku.
Dodaj kurczaka; mieszaj delikatnie, aż pokryje się skórką.
Odstawić na 20 minut do marynowania.
Piekarnik rozgrzać do 204°. Linia 15x10x1-calowy patelnia z folią; folia natryskowa z natryskiem do gotowania.
Okruchy chleba umieścić w płytkim naczyniu.
Odcedzić pozostałą mieszankę sosu sojowego z kurczaka. Wrzucić kawałki kurczaka w bułce tartej do herbu; układać w jednej warstwie na patelni.
Piec 5 minut. Włączyć kurczaka; piec 5 do 7 minut dłużej lub aż złoty kolor i chrupiące.
W małej misce wymieszaj razem sos słodko-kwaśny i skórkę z cytryny.
Podawać kurczaka z sosem do maczania.