Kurczak azjatycki z pikantnym sosem cytrynowym

Kurczak azjatycki z pikantnym sosem cytrynowym
Ten bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 58 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 109 kalorii, 9g białka, oraz 1g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz bułkę tartą panko, skórkę cytrynową, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Asian Lemon Chicken Tenders, Asian Peanut Chicken Tenders, oraz Chrupiący Kurczak Azjatycki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokroić każdą pierś kurczaka w poprzek ziarna na 8 (1/2-cal-gruby) plastry. W średniej misce wymieszaj sos sojowy, miód, imbir i czosnek w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Sos SojowySos Sojowy
ImbirImbir
ZiarnaZiarna
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodaj kurczaka; mieszaj delikatnie, aż pokryje się skórką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
3
Odstawić na 20 minut do marynowania.
4
Piekarnik rozgrzać do 204°. Linia 15x10x1-calowy patelnia z folią; folia natryskowa z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
Okruchy chleba umieścić w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
6
Odcedzić pozostałą mieszankę sosu sojowego z kurczaka. Wrzucić kawałki kurczaka w bułce tartej do herbu; układać w jednej warstwie na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
Bułka TartaBułka Tarta
Sos SojowySos Sojowy
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Piec 5 minut. Włączyć kurczaka; piec 5 do 7 minut dłużej lub aż złoty kolor i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
W małej misce wymieszaj razem sos słodko-kwaśny i skórkę z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Podawać kurczaka z sosem do maczania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Gabrielskloof Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Gabrielskloof Chenin Blanc
Gabrielskloof Chenin Blanc
Chenin Blanc z 2019 r. fermentowano naturalnie w 85% starych beczkach przy minimalnej interwencji, a pozostała część poddawana była fermentacji w stalowych zbiornikach. Na nosie zielone jabłka, Skórka z limonki, miód i mokry kamień. Eleganckie podniebienie z równowagą, świeżością i zachwycającą fakturą.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
KuchnieAzjatyckie
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn