Kurczak Adobo I
Jeśli masz około 1 godziny i 15 minut na spędzenie w kuchni, Chicken Adobo I może być niesamowitym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym i דל פחמימות,znym do wypróbowania. Ta przystawka ma 216 kalorii, 15 g białka i 16 g tłuszczu na porcję. Za 80 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest na 6 porcji. Jeśli masz pod ręką ocet destylowany, sól, olej roślinny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis wypróbowało i polubiło 10 osób. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 25%. Wynik ten nie jest zbyt doskonały. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na podobne przepisy: Klasyczny kurczak Adobo z „The Adobo Road Cookbook”, Klasyczny kurczak Adobo z „The Adobo Road Cookbook” i Zdrowy kurczak Adobo – Chicken Adobo Quinoa Bowl.
Instrukcje
W dużym garnku wymieszaj wodę, ocet, sos sojowy, ziarna pieprzu, czosnek i sól.
Wymieszaj, dodaj kawałki kurczaka i gotuj na małym ogniu (bez przykrycia), aż kurczak będzie ugotowany i miękki (25 do 35 minut).
Wyjmij kurczaka z garnka i podsmaż na oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Wróć kurczaka z olejem/sokami i włóż z powrotem do garnka z zarezerwowanym sosem. Przykryj i gotuj na średnim ogniu, aż uzyskasz pożądaną ilość sosu.