Kulki sezamowe z nadzieniem figowym

Kulki sezamowe z nadzieniem figowym
Sezamowe kulki z pijanym nadzieniem figowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 280 kalorii, 2G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 25 i kosztuje 57 centów za porcję. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Południowe danie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz figi, nasiona sezamu, koniak i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Czarny Sezam Tang Yuan (Czarne Sezamowe Kulki Ryżowe), Nadzienie z klopsików z kurczaka do nadziewanych kulek Macy, oraz Kulki Sezamowe.

Instrukcje

1
Aby zrobić pijane nadzienie figowe: Umieść wszystkie składniki w dużej misce do mieszania i dobrze wymieszaj, aby pokryć figi cukrem. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej na co najmniej 30 minut lub tak długo, jak na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
2
Przenieść figi i płyn do miski robota kuchennego lub miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do łopatek. Proces lub ubić mieszaninę, aż do puree do pasty. (Można również rozgnieść mieszankę ręcznie widelcem.) Przykryć i przechowywać w lodówce aż do momentu użycia; wypełnienie może być przechowywane do 2 tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Robot KuchennyRobot Kuchenny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Włóż cukier, sól i sodę do miski miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do łopatek i dobrze wymieszaj; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Napełnij duży rondel wyposażony w kosz parowca lub stojak z wodą do działu 2 cali i doprowadzić do wrzenia toczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Włożyć taro do koszyka i parować do bardzo miękkiej, około 10 minut; powinien się rozpadać, jeśli pokłuty nożem. Natychmiast dodać taro do mieszaniny cukru i ubić na średniej prędkości, aż będzie gładkie i pasty, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Korzeń TaroKorzeń Taro
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
4
W międzyczasie przynieś 1 szklankę plus 2 łyżki wody do zagotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
5
Obrócić prędkość miksera na niską i dodać kleistą mąkę ryżową. Gdy mieszanina jest krucha, dodaj wrzącą wodę na raz. (Po dodaniu woda musi się gotować.) Kontynuuj ubijanie, aż ciasto będzie miękkie i tylko lekko lepkie. Ciasto wycisnąć w kulkę, owinąć folią i odstawić, aż ostygnie do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kleisty RyżKleisty Ryż
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Uformuj ciasto w kłódkę o średnicy 1 cala i pokrój kłódkę na długości 2 cali. Jeden na raz, spłaszczyć każdy kawałek ciasta z dłoni w okręgu 4 cali średnicy i 1/4 cala grubości. W środek koła umieść 1 łyżkę schłodzonego nadzienia figowego, następnie połącz krawędzie, tworząc półksiężyc i szczyp do uszczelnienia. Na dwóch końcach uszczypnąć nadmiar ciasta i zwinąć nadziewane kluski w kulkę. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
FigiFigi
7
Wypełnij głęboki, ciężki rondel z olejem do głębokości co najmniej 3 cali i ciepła do 149°. wypełnij płytkie naczynie z 1/8 cala wody i inne płytkie naczynie z sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Zwiń kulkę sezamową w wodzie, na tyle, aby zwilżyć, a następnie zwiń nasiona sezamu, aż będą dobrze pokryte. Naciśnij nasiona, aby przyklejały się do kulek, jeśli to konieczne. Ostrożnie opuść powleczoną kulkę do oleju i gotuj, bez mieszania, aż unosi się i będzie chrupiąca i jasnobrązowa, około 5 minut. Możesz gotować około 8 kulek na raz, ale nie przepełniaj patelni. Ostrożnie wyjąć z oleju i osuszyć na papierowych ręcznikach. Powtórz z pozostałymi kulkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
NasionaNasiona
WodaWoda
RolkaRolka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
9
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.
10
Wydrukowano za zgodą Sweet Spot: Azjatyckie desery inspirowane

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Gunderloch Estate Riesling Dry z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Gunderloch Estate Riesling Dry
Gunderloch Estate Riesling Dry
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje25
Ocena Zdrowia2
Magazyn