Kulki mozzarelli w Romaine
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Szaszłyki Kulki Mozzarella w Rzymie może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.91 za porcję. Jedna porcja zawiera 273 kalorie, 14g białka, oraz 20 g tłuszczu. Jeśli masz oliwę z oliwek, szarą sól i pieprz, szarą sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 26 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Mozzarella Szaszłykana, Smażone Kulki Mozzarelli, oraz Smażone Kulki Mozzarelli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu lub rozgrzej brojlery.
Doprowadzić garnek osolonej wody do wrzenia. Blanszować w osolonej wodzie przez około 30 sekund lub aż centralne żebro będzie wystarczająco miękkie, aby się zgiąć.
Wyjmij i zanurz w lodowatej wodzie, aby zatrzymać gotowanie.
Połóż liście romaine na blacie, zewnętrzna strona żebra w dół.
Wytnij szeroki odcinek żebra lub spłaszcz go dłońmi.
Umieść kawałek sera na środku każdego liścia. Wierzch z około 1 łyżką prosciutto. Doprawić solą i pieprzem. Zrób zgrabne opakowanie, składając liście wokół sera jak kopertę.
Umieść je z boku w dół. Przeprowadź szaszłyki przez każdą paczkę.
Posmaruj każdy oliwą z oliwek. Przechowywać w lodówce, jeśli nie grillowanie natychmiast.
Grill Pakiety ser na średnim ogniu lub broil około 4 cali od ciepła. Gotować 2 do 3 protokół i odwrócić. Ser powinien zacząć płakać. Gotować Inny 1 do 2 protokół lub aż pakiety są lekko rumiane. Na wierzch polać sosem z suszonych pomidorów i podawać.
W misce wymieszaj suszone na słońcu pomidory z ich olejem, octem i czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem.