Kubki Won Ton z łososiem wędzonym na gorąco i awokado
Kubki Won Ton z łososiem wędzonym na gorąco i awokado to pescatarian hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 153 kalorie. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, kolendra, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kubki z kozim serem, awokado i wędzonym łososiem, Filiżanki Z Musem Z Łososia Wędzonego I Awokado # LaMarcaSparkle, oraz Łosoś Wędzony Pomidor Kubki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż 12 won Ton owijki płasko i, używając około połowy masła, szczotkować obie strony. Naciśnij w mini kubki muffin (2 łyżki. rozmiar), plisowanie każdy tworząc mały kubek.
Owijki posypać połową nasion sezamu.
Piec do złotego koloru (uważnie obserwując; mogą się łatwo spalić), 7 do 9 minut. Poluzuj z kubków za pomocą małej szpatułki i połóż na stojaku chłodzącym. Powtórz z pozostałymi opakowaniami 12 won Ton, masłem i sezamem.
W małej misce, połączyć łososia, zielona cebula, kolendra, sok z limonki, imbir, i sól; dobrze wymieszać.
Dodać awokado (Patrz uwagi) i wrzucić bardzo delikatnie, aż dobrze połączone. Włóż hojną łyżkę do każdego kubka.
Wędzony łosoś. jednominutowy przewodnik.
Bardziej niż jakakolwiek inna ryba, łosoś nadaje się do wędzenia. Wyśmienity wędzony łosoś pochodzi z Kanady, Irlandii, Norwegii, Szkocji i Stanów Zjednoczonych i dzieli się na dwie podstawowe kategorie.
Wędzony na zimno: łosoś jest utwardzany w solance lub z cukrem, solą i przyprawami, a następnie wędzony na zrębkach w niskiej temperaturze (Zwykle 70 do 9
przez cały dzień do trzech tygodni. Dym w rzeczywistości nie gotuje ryby, więc pozostaje jedwabisty i ma łagodny smak dymu. Łosoś Nova jest utwardzany w łagodnym roztworze solanki. Szkocki styl używa suchego masażu, który jest spłukiwany przed paleniem. Łosoś po indyjsku jest najpierw solony, a następnie wędzony przez okres do dwóch tygodni, aż do uzyskania konsystencji suszonego łososia. Lox, najlepszy przyjaciel bajgla, jest solony i czasami (ale nie zawsze) lekko wędzony, i ma tendencję do słonej strony. Scandinavian gravlax nie jest w ogóle wędzony, tylko utwardzany na sucho solą, cukrem i koperkiem.
Wędzony na gorąco: podobnie jak w przypadku wędzonego na zimno, wędzony na gorąco lub kipperedsalmon jest najpierw utwardzany. Następnie jest wędzony w wyższej temperaturze (Zwykle 120 do 18
przez krótszy okres, zazwyczaj nie dłuższy niż 12 godzin. Rezultat: łuszcząca się, gotowana konsystencja i głęboki, dymny smak.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.