Kubańskie Tacos wieprzowe z polewą z guawy, kwaśną pomarańczową czerwoną kapustą-jicama Slaw i majonezem Chipotle

Kubańskie Tacos wieprzowe z polewą z guawy, kwaśną pomarańczową czerwoną kapustą-jicama Slaw i majonezem Chipotle
Kubańskie Tacos wieprzowe z glazurą z guawy, kwaśną pomarańczową czerwoną kapustą-jicama Slaw i Chipotle majonez wymaga ok. 13 godzin i 30 minut od początku do końca. To danie główne ma 1004 kalorii, 48g białka, oraz 52g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje $2.95 za porcję. Jeśli masz sok z limonki, miód, liście kolendry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć galaretkę można śledzić to danie główne z Papryka Jelly Cornmeal Thumbprint Cookies jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Jest idealny do 4 Lipca. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Pulled Pork Tacos with Chipotle Slaw, Kubańskie Tacos Wieprzowe, oraz Slow Cooker Cuban Pulled Pork Tacos z salsą ananasową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Specjalne wyposażenie: pudełko do pieczenia z termometrem sondy, takie jak Chiny La Caja; wystarczający węgiel drzewny do gotowania wieprzowiny przez 4 do 5 godzin (około 30 funtów)
Składniki, których będziesz potrzebować
Boston ButtBoston Butt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
3
Dla wieprzowiny: za pomocą noża do parkowania wykonaj małe rozcięcia na całej powierzchni wieprzowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4
Umieść wieprzowinę na dużej patelni lub misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Połącz olej, oregano, czosnek i dużą szczyptę soli w blenderze i zmiksuj na gładką masę. Wcieraj w cięcia. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 8 godzin i do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Galaretkę z guawy, musztardę, sok z pomarańczy i limonki ubić w misce i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
GuajawaGuajawa
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Przygotuj pudełko do pieczenia zgodnie z instrukcjami producenta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
8
Wieprzowinę obficie posypać solą i pieprzem, a na patelnię włożyć tłuszcz. Gotować przez 1 godzinę, odwrócić, i gotować kolejne 2 godziny. Glazury góry z mieszaniną guava, flip, glazury ponownie, przykryć pudełko i gotować kolejne 30 minut, lub do temperatury wewnętrznej wieprzowiny jest około 195 stopni F. można sprawdzić mięso od czasu do czasu, aby upewnić się, że szkliwo na górze mięsa nie pali się, więc można dodać wystarczającą ilość węgla drzewnego, aby utrzymać pole gorące bez spalania glazury. Całkowity czas gotowania wynosi od 4 do 5 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
GuajawaGuajawa
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
9
Wyjmij wieprzowinę, namiot lekko folią i pozostaw 15 minut. Pociągnij wieprzowinę na kawałki wielkości kęsa i wrzucić Więcej glazury guava.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
GuajawaGuajawa
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
10
Połóż ciepłe tortille na płaskiej powierzchni. Posmaruj każdy majonez Chipotle. Wypełnij środek z niektórych wieprzowiny, niektóre z kwaśnej pomarańczy, czerwonej kapusty i jicama Slaw i top każdy z niektórych liści kolendry. Złóż i jedz.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Kapusta CzerwonaKapusta Czerwona
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
JicamaJicama
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
11
Ubić razem majonez, puree chipotles en adobo i sok z limonki na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
12
W dużej misce wymieszać sok pomarańczowy, sok z limonki, miód i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
13
Dodać jicama, cebula, kapusta, marchew i kolendra i doprawić solą i pieprzem. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę przed podaniem, aby umożliwić smaki do stopienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
JicamaJicama
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii

Składniki

8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiChorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)1Dużemarchewka starta na dużych otworach tarki pudełkowejmarchewka starta na dużych otworach tarki pudełkowej2(zima)pureed chipotles en adobopureed chipotles en adobo16tortille kukurydziane, rozgrzanetortille kukurydziane, rozgrzane596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiMusztarda DijonMusztarda Dijon3(zima)posiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra1zostawićŚwieża kolendra, do serwowaniaŚwieża kolendra, do serwowania10goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)barwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania2(zima)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigalaretka z guawygalaretka z guawy1Duże1/2 jicama, tarta na otworach tarki pudełkowej1/2 jicama, tarta na otworach tarki pudełkowej1Sok z limonkiSok z limonki8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok z limonkiświeży sok z limonki2(zima)świeży sok z limonkiświeży sok z limonki1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok pomarańczowyświeży sok pomarańczowy1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok pomarańczowyświeży sok pomarańczowy1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże liście oreganoświeże liście oregano2kilogramyTyłek wieprzowy bez kościTyłek wieprzowy bez kości0głowykapusta czerwona, starta na dużych otworach tarki pudełkowejkapusta czerwona, starta na dużych otworach tarki pudełkowej1smallsczerwona cebula, starta na dużych otworach tarki pudełkowejczerwona cebula, starta na dużych otworach tarki pudełkowej8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz
TrudnośćEkspert
Gotowe W13 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia70
Magazyn