Krewetki z pomarańczowym Beurre Blanc

Krewetki z pomarańczowym Beurre Blanc
Krewetki z pomarańczowym Beurre Blanc mogą być tylko bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 3 i kosztuje $1.69 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 199g tłuszczu, oraz w sumie 2010 kalorie. 51 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka szalotki, pomarańcze, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Kilka osób naprawdę lubiło tę przystawkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej około 45 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Marynowane krewetki z szampanem Beurre Blanc, Grillowane krewetki z wanilią Beurre Blanc, oraz Podeszwa Z Krwistej Pomarańczy Beurre Blanc.

Instrukcje

1
href="https://www.simplyrecipes.com/recipes/how_to_peel_and_devein_shrimp/">obrać i odsączyć krewetki. Pracuj z krewetkami pojedynczo, pozostawiając resztę w misce z lodowatą wodą. Trzymając się ciała krewetek, użyj palców, aby zdjąć głowę, jeśli nadal jest przymocowana, a następnie nogi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Zaczynając od końca głowy, delikatnie odkleić skorupę. Użyj paznokci lub noża, aby przeciąć segment powłoki bazowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
3
Usuń krewetki z muszli całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
4
Umieść krewetki płasko na desce do krojenia i użyj małego ostrego noża, aby płytko wyciąć tył krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
5
Przez mięso może przebiegać ciemny, przypominający żyłę przewód pokarmowy. Użyj palców lub ostrego czubka noża, aby usunąć. Jak zakończyć każdą krewetkę, umieścić w misce z lodowatej wody, aby zachować zimny. Odstawić podczas przygotowywania sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Zrobić syrop pomarańczowy: połowę z jednej pomarańczy (około 2 łyżeczki) i sok dwie pomarańcze (około 3/4 szklanki).
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
7
Sok, skórkę, Wino i szalotki umieścić na patelni z sosem na średnim ogniu. Gotuj, aż będzie syropowaty i prawie zniknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
8
Ubij masło: na małym ogniu, stale i energicznie ubijaj masło, 1 łyżka stołowa na raz. Masło jest jedynym emulgatorem dla tego sosu, a jeśli powoli go dodasz, ciągle mieszając, sos uzyska jedwabiście gładką konsystencję. Nie pozwól, aby sos się zagotował. Sól i pieprz do smaku. Ogrzej się, gdy będziesz jadł krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
1
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Krewetki odsączyć i zalać oliwą z oliwek. Gdy patelnia jest gorąca, dodać krewetki i posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Gotować krewetki o 45 sekund z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
4
Dodaj trochę więcej oliwy z oliwek, jeśli to konieczne, aby utrzymać krewetki z przyklejania do patelni. Nie przegotować lub krewetki będą trudne i gumowate.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
1
Mżawka Beurre Blanc sos nad krewetkami, lub podawać w oddzielnym małym pojemniku do zanurzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Mark West Pinot Grigio
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia10
Magazyn