Krewetki z pomarańczowym Beurre Blanc
Krewetki z pomarańczowym Beurre Blanc mogą być tylko bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 3 i kosztuje $1.69 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 199g tłuszczu, oraz w sumie 2010 kalorie. 51 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka szalotki, pomarańcze, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Kilka osób naprawdę lubiło tę przystawkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej około 45 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Marynowane krewetki z szampanem Beurre Blanc, Grillowane krewetki z wanilią Beurre Blanc, oraz Podeszwa Z Krwistej Pomarańczy Beurre Blanc.
Instrukcje
href="https://www.simplyrecipes.com/recipes/how_to_peel_and_devein_shrimp/">obrać i odsączyć krewetki. Pracuj z krewetkami pojedynczo, pozostawiając resztę w misce z lodowatą wodą. Trzymając się ciała krewetek, użyj palców, aby zdjąć głowę, jeśli nadal jest przymocowana, a następnie nogi.
Zaczynając od końca głowy, delikatnie odkleić skorupę. Użyj paznokci lub noża, aby przeciąć segment powłoki bazowej.
Usuń krewetki z muszli całkowicie.
Umieść krewetki płasko na desce do krojenia i użyj małego ostrego noża, aby płytko wyciąć tył krewetki.
Przez mięso może przebiegać ciemny, przypominający żyłę przewód pokarmowy. Użyj palców lub ostrego czubka noża, aby usunąć. Jak zakończyć każdą krewetkę, umieścić w misce z lodowatej wody, aby zachować zimny. Odstawić podczas przygotowywania sosu.
Zrobić syrop pomarańczowy: połowę z jednej pomarańczy (około 2 łyżeczki) i sok dwie pomarańcze (około 3/4 szklanki).
Sok, skórkę, Wino i szalotki umieścić na patelni z sosem na średnim ogniu. Gotuj, aż będzie syropowaty i prawie zniknie.
Ubij masło: na małym ogniu, stale i energicznie ubijaj masło, 1 łyżka stołowa na raz. Masło jest jedynym emulgatorem dla tego sosu, a jeśli powoli go dodasz, ciągle mieszając, sos uzyska jedwabiście gładką konsystencję. Nie pozwól, aby sos się zagotował. Sól i pieprz do smaku. Ogrzej się, gdy będziesz jadł krewetki.
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu.
Krewetki odsączyć i zalać oliwą z oliwek. Gdy patelnia jest gorąca, dodać krewetki i posypać solą i pieprzem.
Gotować krewetki o 45 sekund z każdej strony.
Dodaj trochę więcej oliwy z oliwek, jeśli to konieczne, aby utrzymać krewetki z przyklejania do patelni. Nie przegotować lub krewetki będą trudne i gumowate.
Mżawka Beurre Blanc sos nad krewetkami, lub podawać w oddzielnym małym pojemniku do zanurzenia.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.