Krewetki z pomarańczowym Beurre Blanc

Krewetki z pomarańczowym Beurre Blanc
Krewetki z pomarańczowym Beurre Blanc mogą być tylko bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 3 i kosztuje $1.69 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 199g tłuszczu, oraz w sumie 2010 kalorie. 51 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka szalotki, pomarańcze, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Kilka osób naprawdę lubiło tę przystawkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej około 45 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Marynowane krewetki z szampanem Beurre Blanc, Grillowane krewetki z wanilią Beurre Blanc, oraz Podeszwa Z Krwistej Pomarańczy Beurre Blanc.

Instrukcje

1
href="https://www.simplyrecipes.com/recipes/how_to_peel_and_devein_shrimp/">obrać i odsączyć krewetki. Pracuj z krewetkami pojedynczo, pozostawiając resztę w misce z lodowatą wodą. Trzymając się ciała krewetek, użyj palców, aby zdjąć głowę, jeśli nadal jest przymocowana, a następnie nogi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Zaczynając od końca głowy, delikatnie odkleić skorupę. Użyj paznokci lub noża, aby przeciąć segment powłoki bazowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
3
Usuń krewetki z muszli całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
4
Umieść krewetki płasko na desce do krojenia i użyj małego ostrego noża, aby płytko wyciąć tył krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
5
Przez mięso może przebiegać ciemny, przypominający żyłę przewód pokarmowy. Użyj palców lub ostrego czubka noża, aby usunąć. Jak zakończyć każdą krewetkę, umieścić w misce z lodowatej wody, aby zachować zimny. Odstawić podczas przygotowywania sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Zrobić syrop pomarańczowy: połowę z jednej pomarańczy (około 2 łyżeczki) i sok dwie pomarańcze (około 3/4 szklanki).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
7
Sok, skórkę, Wino i szalotki umieścić na patelni z sosem na średnim ogniu. Gotuj, aż będzie syropowaty i prawie zniknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
8
Ubij masło: na małym ogniu, stale i energicznie ubijaj masło, 1 łyżka stołowa na raz. Masło jest jedynym emulgatorem dla tego sosu, a jeśli powoli go dodasz, ciągle mieszając, sos uzyska jedwabiście gładką konsystencję. Nie pozwól, aby sos się zagotował. Sól i pieprz do smaku. Ogrzej się, gdy będziesz jadł krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Krewetki odsączyć i zalać oliwą z oliwek. Gdy patelnia jest gorąca, dodać krewetki i posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Gotować krewetki o 45 sekund z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
4
Dodaj trochę więcej oliwy z oliwek, jeśli to konieczne, aby utrzymać krewetki z przyklejania do patelni. Nie przegotować lub krewetki będą trudne i gumowate.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1
Mżawka Beurre Blanc sos nad krewetkami, lub podawać w oddzielnym małym pojemniku do zanurzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Mark West Pinot Grigio
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia10
Magazyn