Krewetki z masłem ziołowym na gorąco
Przepis Hot herb butter krewetki mogą być wykonane w około 15 minut. Jedna porcja zawiera 23 kalorie, 4G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pack flat-leaf pietruszka, g Pack masło czosnkowe, Skórka z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 11%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Krewetki czosnkowe na risotto z ziołami cytrynowymi, Gorący i kwaśny rosół z krewetkami, oraz Zupa Tom yum (hot & sour) z krewetkami.
Instrukcje
Motyl krewetki, usuwając czarną nić, która biegnie przez ciało. Masło ubić na gładką masę, następnie wymieszać z harissą, natką pietruszki, kaparami, skórką cytrynową i odrobiną zmielonego czarnego pieprzu. Można zrobić 2 tygodnie wcześniej, a następnie schłodzić.
Otwórz każdą krewetkę i posmaruj 1 łyżeczkę masła na środek. Może być wykonany 1 dzień wcześniej i schłodzony.
Gdy będziesz gotowy do jedzenia, rozgrzej grill tak wysoko, jak będzie.
Ułóż krewetki na blasze do pieczenia i grilluj przez 5 minut, aż będą różowe. Pieczemy pieczywo, następnie podajemy z gorącymi krewetkami i klinami cytrynowymi do wyciskania.