Krewetki szaszłyki z trzciny cukrowej (chao Tom)

Krewetki szaszłyki z trzciny cukrowej (chao Tom)
Przepis Sugar Cane Skewered Shrimp (Chao Tom) może zaspokoić swoje pragnienie Wietnamski w około 20 minut. Ten przepis służy 20 i kosztuje $1.01 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 62 kalorie. Jeśli masz kolendrę, zieloną cebulę, marchewkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Wietnamskie krewetki z trzciny cukrowej (chao Tom), Krewetki Szaszłyki Z Trzciny Cukrowej, oraz Krewetki Czosnkowe Szaszłykane.

Instrukcje

1
W misce robota dodać posiekaną marchewkę, zieloną cebulę, kolendrę i czosnek i puls, aż wszystko jest w małych kawałkach (nie przetwarzać go, aż zamienia się w papkę).
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj krewetki, brązowy cukier, smalec i sos rybny do robota kuchennego.Tym razem będziesz pulsował wszystko, aż krewetki zamienią się w pastę.Wrzucić mieszaninę krewetek do średniej wielkości miski i dodać sól, pieprz i białko jaja. Wymieszać, aby dokładnie połączyć białko jaja w mieszaninę.
Składniki, których będziesz potrzebować
RamięRamię
Sos RybnySos Rybny
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
SmalecSmalec
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Pozostawić mieszaninę na 20 minut.Zwilżyć ręce i wziąć 2 łyżki mieszanki krewetek do dłoni z jednej strony i położyć trzciny cukrowej (lub trawa cytrynowa) szaszłyk w środku mieszaniny. Uformuj mieszaninę wokół szaszłyka.Po utworzeniu mieszaniny połóż ją na kawałku folii lub woskowanego papieru.Kontynuuj formowanie wszystkich krewetek i układanie każdego kawałka na okładie lub papierze. Nie pozwól, aby kawałki dotykały się lub przylegały do siebie.Dopasuj kosz na parowiec do dużego garnka i dodaj wodę, aż poziom spadnie tuż poniżej kosza na parowiec.Doprowadzić wodę do wrzenia.Gdy woda się zagotuje, ułóż szaszłyki w koszu tak, aby stały i nie dotykały się nawzajem.Pary je, aż zobaczysz, że kawałki krewetek kolei pomarańczowy kolor czerwony (podobnie jak krewetki zrobić, gdy je gotować), a następnie usunąć z parowca i odstawić je na bok. Zajmie to około 5 7 minut. Musisz to zrobić partiami. Luźno przykryłem je pokrywką do garnka.Gdy wszystkie krewetki zostały gotowane na parze, można przygotować proces smażenia na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Dodaj trochę oleju roślinnego do dużej patelni saute i podgrzać na średnim ogniu. (Być nieco hojny z oleju, ponieważ szaszłyki krewetki będzie trzymać jeśli nie ma wystarczającej ilości oleju. Ale nie muszą pływać w oleju.) Gdy olej jest gorący, położyć szaszłyki krewetki do oleju. Smażyć je ze wszystkich stron, aż będą chrupiące. Będzie to również konieczne w partiach.Gdy wszystkie są smażone, można je ułożyć na półmisku i podawać ze słodkim tajskim sosem chili i czarnym octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet CzarnyOcet Czarny
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W20 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia21
Magazyn