Krewetki Jamajskie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj krewetki jamajskie. Jedna porcja zawiera 122 kalorie, 13g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis serwuje 15 i kosztuje 1,47 USD za porcję. 10 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Mieszanka mango, soku z limonki, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać sól, możesz podążać za tym daniem głównym z Przepis Na Obroty Jabłek jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jamajskie Krewetki Pieprzowe, Jamajskie Krewetki Z Ostrą Papryką, oraz Autentyczne Jamajskie Krewetki Pieprzowe dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj wodę i sól.
Dodaj krewetki; gotować przez 3 minuty lub do momentu, gdy krewetki zmienią kolor na Różowy, od czasu do czasu mieszając.
Odcedź i spłucz zimną wodą; przenieść do dużej zamykanej plastikowej torby.
W małej misce wymieszaj olej, ocet, sok z limonki, jalapeno, miód i przyprawę jerk.
Zalej krewetki 3/4 szklanki marynaty. Uszczelnij worek i obróć, aby pokryć; wstaw do lodówki na 1-2 godziny. Przechowuj pozostałą marynatę w lodówce.
Tuż przed podaniem odcedź i wyrzuć marynatę z krewetek. Na dużym półmisku do serwowania ułóż krewetki, mango, cebulę i limonkę.
Skrop pozostałą marynatą.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Krewetki naprawdę dobrze komponują się z Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Gamble Family Vineyards Gamble Vineyard Sauvignon Blanc. Recenzentom podoba się to z oceną 4,2 na 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.
![Gamble Family Vineyards Gamble Vineyard Sauvignon Blanc]()
Gamble Family Vineyards Gamble Vineyard Sauvignon Blanc
Żywe aromaty miodowego czarnego bzu, przyprawionego jabłka i marmolady cytrusowej. Chrupiąca i orzeźwiająca kwasowość połączona z tłustym tłustym smakiem wspomagającym smak pieczonej gruszki, limonki i jaśminu. Wykończenie jest długie ze złożonymi nutami mineralnymi, białym pieprzem i cytrusami.